Urtilstand og surrealisme

Urtilstand og surrealisme

Yuichi Hirako Memories of My Garden / My Car (udsnit)2010. Pressefoto.

Billedserie

Sleeping In the Pine Forest, Sexistenialism

20 jan 2012 25 feb 2012

David Dellagi, Yuichi Hirako

Galleri Christoffer Egelund
Se kort og tider

På Galleri Christoffer Egelund kan man for tiden opleve to vidt forskellige kunstnere - japanske Yuichi Hirako og danske David Dellagi.

Japansk urtilstand
Sleeping In the Pine Forest er japanske Yuichi Hirakos første soloudstilling i Danmark. Omdrejningspunktet er dels skoven som et særligt sted, dels menneskets relation til planter.

Hirako opløser i sine malerier og skulpturer den klare adskillelse mellem mennesket og naturens planter, og en urtilstand synes at herske.

På udstillingen kan man se kunstnerens nye malerier og skulpturer, der tager os med ind i et farverigt, opsigtsvækkende og drømmelignende univers. 

Humoristisk formsprog
I galleriets projektrum udstilles David Dellagis værker. Her går frygt, personlige kampe, uskyld og seksuelle frustrationer hånd i hånd med humoren. 

Værkerne har tydelige referencer til surrealismens formsprog og til tegneseriens univers.

Dellagis skulpturer er lavet i papmaché, et uhøjtideligt materiale, som står i fin kontrast til det ofte makabre indhold. I kunstnerens collager præsenteres vi for små historier, hvor fantasi, humor, sindsforvirring og det anatomisk uperfekte individ hersker.

SE BILLEDER FRA BEGGE UDSTILLINGER HER

Yuichi Hirako (f. 1982 i Okayama, Japan) er uddannet fra Wimbledon College of Art i London (2005). Han bor og arbejder i dag i Tokyo, og har en lang række gruppe- og soloudstillinger bag sig.

Kunstneren har bl.a. udstillet på The Museum of Modern Art (Gunma), Museum of Contemporary Art (Tokyo), Aichi Arts Center,The Museum of Kyoto m.fl.
I 2012 har Hirako soloudstillinger hos INAX Gallery, GALLERY MoMo Ryogoku og Tokyo Wonder Site Art Cafe Kurage.

David Dellagi (f. 1970) bor og arbejder i København. Han arbejder med tegning, collage, skulptur, video og animation. Udover talrige udstillinger herhjemme har man bl.a. kunnet opleve hans værker i Los Angeles og i Stockholm. I 2012 har Dellagi bl.a. en soloudstilling i Mexico City.

Billedserie

Sleeping In the Pine Forest, Sexistenialism

20 jan 2012 25 feb 2012

David Dellagi, Yuichi Hirako

Galleri Christoffer Egelund
Se kort og tider

Del artiklen

'Urtilstand og surrealisme'

Facebook