Sorø Kunstmuseum genåbner

Sorø Kunstmuseum genåbner

Museet set fra biblioteksgården. Lundgaard & Tranberg Arkitekter, 24. oktober 2011. Foto: Anders Sune Berg.

Sorø Kunstmuseum
Se kort og tider

Museet genåbner publikum den 20. november 2011.

Når museet slår portene op for publikum den 20. november 2011 bliver det med nyt navn og ny tilbygning.

Navnet på det nye Kunstmuseum på Storgade ikke mere Vestsjællands Kunstmuseum, men Sorø Kunstmuseum. Navneskiftet er i tråd med museets oprindelige historie. Museet hed ved sin etablering i 1943: Kunstmuseet i Sorø.

Genåbner i ny Lundgaard & Tranberg tegnet bygning
Sorø Kunstmuseum får med Lundgaard & Tranbergs tilbygning ca. 1.400 m2 mere plads til kunst og kultur. Sammen med den oprindelige bygning i alt ca. 2.200 m2.

Åbningen af Sorøs nye kunstmuseum markeres med den hidtil mest omfattende præsentation af samlingen. Den vil indtage alle udstillingssale, både de nye og de gamle.

Kunstmusealt videnscenter
I en pressemeddelelse skriver museet: “Vi håber med museumsudvidelsen at skabe et kunstmusealt videnscenter i Vestsjælland. Vi vil lade os inspirere af internationale tendenser, kunstnere, forskning og museumsorganisation i vores bestræbelser på at være et moderne og vedkommende hus.”

Samlingen på Sorø Kunstmuseum omfatter 2200 værker, der strækker sig fra Jens Juel og Abildgaard over guldalderen for at ende op i den moderne kunst, som har særlige tyngdepunkter omkring 1950’ernes konkrete kunst, minimalismen og 1980’er kunsten.

Museet har en specialsamling af russiske ikoner samt Hermod Lannungs samling af russisk kunst fra 1870-1930. Begge dele bliver nu permanent udstillet.

Sorø Kunstmuseum
Se kort og tider

Museet genåbner publikum den 20. november 2011.

Del artiklen

'Sorø Kunstmuseum genåbner'

Facebook