Sommerguide tema: Udendørs kunstoplevelser

Sommerguide tema: Udendørs kunstoplevelser

Deep Forest Art Land. Peter Land: Falden Måne, 2017. Foto: Peter Land.

På en solrig sommerdag er det måske ikke altid museernes kølige skygge, der trækker. Heldigvis er der også masser af fremragende udendørs kunst rundt omkring i Danmark. Vi guider her til et udvalg af kunstoplevelser, der kombinerer frisk luft og kulturel stimulans!

Deep Forest Art Land
Permenent

Deep Forest Art Land – eller Skovsnogen – kombinerer kunst og natur og inviterer til vandring i midtjysk skov. Her kan man opleve et overflødighedshorn af værker af en række markante kunstnere. Oplev eksempelvis Jes Brincks murstensskulptur Hate eller John Kørners ‘fabrik’ i skoven , der samtidig fungerer som shelter.

ARKEN Museum for Moderne Kunst
Spor af liv
13 maj – 19 sep
Nye, fantasifulde livsformer er flyttet ind i landskabet omkring ARKEN. Udstillingen sætter spot på de spor, som mennesker og andre arter sætter i hinandens livsverdener med tankevækkende værker af Ann Lislegaard, Rolf Nowotny og Amalie Jakobsen.

Museet for Samtidskunst
Bobler – en kunstrute gennem byen
28 maj – 8 aug
Inspireret af boblen som en midlertidig afgrænset verden, hvor sociale normer opløses og tager nye former, har Museet for Samtidskunst fyldt byen med bobler af kunst. Fra en roterende hæk ved havnen i nord, til grusskulpturer på Musicon i syd, har 14 kunstnere fra atelierfællesskabet 51Cth i Trekroner skabt helt nye kunstværker til byen.

Georg Jagunov: Embryo Core II, 2021. Foto: Georg Jagunov.

Augustiana Kunsthal & Kunstpark
Georg Jagunov: Embryo Core – Excavating a Coded Future (Hierarchy of Concealment II)
25 jun – 19 sep

Georg Jagunov undersøger med en række stedsspecifikke installationer geologi, fortidsminder og sagn i landskabet omkring Augustiana. Projektet består dels af en udstilling af skulpturer, terrarier og digitale projektioner i Det Røde Palæ, dels af en kunstrute i Augustiana Kunstpark og Augustenborg Skov. Her vil flere værker over et større område udgøre en sammenhængende rute, som de besøgende kan vandre ad.

Hollufgård Skulpturpark
SkulpturOdense’21
1 jul – 31 okt

SkulpturOdense’21 sætter fokus på de mange og voldsomme omvæltninger, der præger vores tidsalder og sætter dem i historisk perspektiv ved at holde dem op imod brydningstiden i årene omkring Første Verdenskrig. Udstillingen viser kunst af samtidskunstnere, som dækker et bredt spektrum, fra traditionel skulptur til performative værker, lyd og installation.

Bramslev Bakker, Hobro
Svend Bager og Søren Lose: landskabt
13 jun – 6 aug

Udstillingen, der er etableret langs den populære vandrerute Panoramaruten ved Hobro, undersøger forholdet mellem menneske og natur, og tager udgangspunkt i det betagende landskab i Bramslev Bakker. Kunstnerne har begge en researchbaseret praksis og værkerne, der er skabt til udstillingen, tager afsæt i lokale miljø-, natur- og biodiversitetsforhold.

Del artiklen

'Sommerguide tema: Udendørs kunstoplevelser'

Facebook