Sommerguide 2021 Vestdanmark

Sommerguide 2021 Vestdanmark

Georg Jagunov: Embryo Core II, 2021. Foto: Georg Jagunov.

Så er det atter sommer i Danmark – og tiltrængt er det, efter en lang vinter med nedlukning. Museer og kunsthaller landet over har også slået dørene op for et væld af spændende udstillinger, så uanset om din sommerferie ender med at byde på høj sol eller ustadigt, dansk sommervejr, er der gode muligheder for fantastiske kunstoplevelser i svalende skygge, eller i ly for sommerregnen. Redaktionen anbefaler her et udvalg af kunstoplevelser i Vestdanmark, som du ikke må gå glip af!

Augustiana Kunsthal & Kunstpark
Georg Jagunov: Embryo Core – Excavating a Coded Future (Hierarchy of Concealment II)
25 jun – 19 sep
Georg Jagunov undersøger med en række stedsspecifikke installationer geologi, fortidsminder og sagn i landskabet omkring Augustiana. Projektet består dels af en udstilling af skulpturer, terrarier og digitale projektioner i Det Røde Palæ, dels af en kunstrute i Augustiana Kunstpark og Augustenborg Skov. Her vil flere værker over et større område udgøre en sammenhængende rute, som de besøgende kan vandre ad.

Vestjyllands Kunstpavillon / Arne Haugen Sørensen Museum
Marie Raffn: an oval, a vowel, an e
26 jun 202118 jul 2021

Hvad hvis man kunne befinde sig kropsligt i et abstrakt sprog? I installationen, bestående af bøjede stålbånd med geometriske farvefelter i gips, bliver nogle afstøbninger i deres form, mens andre indgår i et større cirkulært system af mange dele, som hænger sammen. Et geometrisk kredsløb.

Viborg Kunsthal
Henrik Menné: Eksperimentet
4 jun – 12 sep

Kan maskiner skabe kunst? Henrik Menné forvandler Viborg Kunsthals østfløj til et laboratorium, når han lader sine maskiner flytte ind og skabe værker til udstillingen Eksperimentet under selve udstillingsperioden. Henrik Menné undersøger det komplekse felt mellem kunst og naturvidenskab igennem selvbyggede skulpturelle installationer, som han selv benævner maskiner.

Gina Czarnecki: Heirloom. Foto: Torben E. Meyer.

Esbjerg Kunstmuseum
WUNDERKAMMER 3 – DNArt
24 apr – 16 jan

DNArt er kurateret sammen med DNA-forskere, som arbejder med at udvinde viden fra livets usynlige, men samtidig mest fundamentale byggesten. Men hvordan kan vi sanse og forstå de dele af virkeligheden, vi ikke kan se, og hvordan kan et fund af en lille knogledel eller en enkelt tand give os indsigt i menneskehedens evolutionshistorie?
Læs vores anmeldelse af udstillingen her.

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
The American Way
21 apr – 8 aug
The American Way udfolder en visuel rejse ind i det amerikanske kulturlandskab, og zoomer ind på de kulturelle ikoner, der har været med til at forme bevidstheden om amerikansk kultur og de mange mennesker, der udgør det vigtigste råstof i den store nation. Fra stereotyper til det modsatte, fra umiddelbart tilforladelige billeder til det groteske, hvor vi føres ind i mørkets hjerte.

Kunstmuseum Brandts
Signe Klejs: Order of things
4 jun – 20 feb
På et stort cirkelformet podie har Signe Klejs skabt et skrøbeligt og sirligt arrangeret mønster af indfarvet sand, der samtidig er et kort over Odense. En gang i døgnet skælver podiet en lillebitte smule. I starten vil ændringen være nærmest usynlig, men igennem udstillingsperioden vil værket langsomt gå i opløsning.

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
Socle du Monde Biennale 2021 – Welcome back my friends to the show that never ends
12 jun – 31 okt

Biennalen, der oprindeligt var planlagt til at åbne i 2020 men blev udskudt pga. corona, bygger bro mellem fortid, nutid og fremtid, her mødes generationer af danske og internationale kunstnere for første gang eller til et hjerteligt gensyn.

Randers Kunstmuseum
Anders Bonnesen: Watch your language
12 jun – 26 sep

Maleri, flade, sprog og tegn er omdrejningspunktet, når billedkunstner Anders Bonnesen udforsker forholdet mellem sprog og billeder og går i dialog med museets faste samling og værker af bl.a. Poul Pedersen, Sven Dalsgaard og Albert Mertz.

Anders Bonnesen: Watch your language, 2021. Formidlingstekst af Cia Rinne og Rasmus Halling. Installationsfoto, Randers Kunstmuseum. Foto: Mark Dyer.

Hollufgård Skulpturpark
SkulpturOdense’21
1 jul – 31 okt

SkulpturOdense’21 sætter fokus på de mange og voldsomme omvæltninger, der præger vores tidsalder og sætter dem i historisk perspektiv ved at holde dem op imod brydningstiden i årene omkring Første Verdenskrig. Udstillingen viser kunst af samtidskunstnere, som dækker et bredt spektrum, fra traditionel skulptur til performative værker, lyd og installation.

ARoS
This is not Africa – unlearn what you have learned
24 mar – 24 okt

Udstillingen griber forstyrrende ind i en traditionel og stereotyp vestlig fortælling om ’det afrikanske’. Den involverer værker, som på forskellig vis parodierer, gennembryder, dekonstruerer eller etablerer nye forståelsesrammer og udtryksformer.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Kunstmuseet i Tønder:
Jacob Kirkegaard: Mellem Rum
22 jan – 19 sep 

Kirkegaard finder lyd på steder, som vi normalt betragter som dødstille – nemlig i kapellet og langs vildsvinehegnet ved den tyske grænse. I udstillingen præsenteres både helt nye værker lavet specielt til Kunstmuseet i Tønder samt highlights fra Kirkegaards mangeårige arbejde med lyd.

Jacob Kirkegaard på Kunstmuseet i Tønder. Pressefoto.

Ebeltoft Kunsthal
Gruppeudstilling: Forvildning
24 jun – 20 aug

Med udgangspunkt i Syddjurs’ iboende kvaliteter, de mange lag i det spektakulære istidslandskab og den tilhørende kulturhistorie, præsenterer den nystartede kunsthal værker af de kunstnere, som vil udstille i løbet af kunsthallens første toårige program.

Trapholt
Mie Mørkeberg: Kryptomania
21 apr – 21 nov
Mørkebergs maleriske signatur er at skabe stemninger, som på en gang forekommer tiltrækkende og urovækkende. Udstillingen inviterer ind i et univers, hvor opdelingen mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning.

Del artiklen

'Sommerguide 2021 Vestdanmark'

Facebook