Sommerguide 2021 Østdanmark

Sommerguide 2021 Østdanmark

Laure Prouvost: Above the claouds, 2021. Installationsfoto, Our elastic arm hold in tight through the claouds, Kunsthal Charlottenborg, 2021. Foto: David Stjernholm. Courtesy Laure Prouvost, Galerie Nathalie Obadia (Paris, Brussels), carlier | gebauer (Berlin, Madrid), Lisson Gallery (London, New York, Shanghai).

Så er det atter sommer i Danmark – og tiltrængt er det, efter en lang vinter med nedlukning. Museer og kunsthaller landet over har også slået dørene op for et væld af spændende udstillinger, så uanset om din sommerferie ender med at byde på høj sol eller ustadigt, dansk sommervejr, er der gode muligheder for fantastiske kunstoplevelser i svalende skygge, eller i ly for sommerregnen. Redaktionen anbefaler her et udvalg af kunstoplevelser i Østdanmark, som du ikke må gå glip af!

Kunsthal Charlottenborg
Laure Prouvost: Our elastic arm hold in tight through the claouds
21 apr – 8 aug
Lea Porsager: Stripped
12 jun – 8 aug

I Charlottenborgs nordfløj byder Prouvosts filmværk på hviskende, erotiske stemmer sammen med skrøbelige glasskulpturer, fisk der spiser hindbær, blomster der folder sig ud og et foruroligende mørke.
Vindmøllevinger i skiver, magnetiske bønnehjul og seksualiserede ikonmalerier er nogle af elementerne i Lea Porsagers udstilling, hvor besøgende møde værker, der udforsker grænserne mellem krop, viden og metafysik.
Læs vores anmeldelse af Laure Prouvost her.
Læs vores anmeldelse af Lea Porsager her.

Rønnebæksholm
Soil. Sickness. Society
23 jun – 31 okt
Udstillingsprojektet udfolder en række aktiviteter som performances, foredrag, sommercamps, folkekøkken, terapeutiske seancer og vandreture. Soil.Sickness.Society på og omkring Rønnebæksholm omhandler menneskets skrøbelighed, dyb naturlængsel og spiritualitet.

Ordrupgaard
Tal R: Alene Hjemme
25 jun – 19 sep
Som altid er der meget på færde i Tal Rs koloristiske og suggestive univers. Udstillingen falder i tre tematiske afsnit, der aktualiserer klassiske motiver i Ordrupgaards samling. I Tal Rs hænder flettes det figurative og det ornamentale sammen i monumentale værker, der åbner sluserne for fantasien og nydelsen.

Astrid Myntekær: Insecare, 2021. Foto: Astrid Myntekær.
Kunstforeningen GL STRAND
Astrid Myntekær: Insecare
26 jun – 31 okt

I udstillingen toner insekter frem i kobber og LED-neon som overdimensionerede, mystiske væsner, der minder om forskellige insekter. Figurerne imponerer i deres skinnende materialer og dramatiske lyssætning, som nok er forførende, men også sætter en dystopisk stemning.

Cisternerne
Tomás Saraceno: Event Horizon
21 apr – 30 nov
Hvor tit har man lige sejlet gennem en kunstudstilling under jorden i mørke? Det er der mulighed for her, hvor man kan opleve Saracenos installationer og videoer i Cisternerne. Spindelvæv, kugler og spejle udgør grundelementerne i en et kunstnerisk univers, der henter stof fra filosofiens verden, biologi og sociologi.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Copenhagen Contemporary
Lilibeth Cuenca Rasmussen: I am not what you see
29 apr – 5 sep

Art of Sport
21 apr – 24 okt

Elmgreen & Dragset: Short Story
21 apr – 24 okt

CC præsenterer et program med markante danske og internationale navne. Lilibeth Cuenca Rasmussen undersøger det nomadiske, etnicitet og identitet i fire monumentale skulpturer, der på forskellig vis krydser arkitektur, kostumer og boformer. Art of Sport tegner et alsidigt portræt af sportens væsen på godt og ondt, både som frirum, fællesskab og selvudvikling, men også et arnested for rivalisering, ekstremitet og usund kropsdyrkelse. Og vi bliver i sportens verden, når Elmgreen & Dragsets lader et drama udfolde sig på en tennisbane.
Læs vores interview med Lilibeth Cuenca Rasmussen her
Læs vores anmeldelse af Art of Sport her

KØS Museum for kunst i det offentlige rum
MONSTERSUPPE – et sammenrend af kunstprojekter i offentlige rum
19 feb – 25 jul
MONSTERSUPPE er et sammenrend af kunstprojekter i offentlige rum, der zoomer ind på kunstnere, som for nyligt har kastet sig ud i at operere i offentlige rum. KØS har inviteret  ni forskellige kuratorer til hver især at pege på kunstprojekter i offentlige rum, der giver en pejling af, hvordan samtidskunsten i disse år tager livtag med byrum, landskaber, internettet og andre offentlige rum og sfærer.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her.

Arthur Jafa: MAGNUMB. Installationsview. Foto: Anders Sune Berg.

Louisiana
Arthur Jafa: MAGNUMB
21 apr – 31 okt

Jafa beskæftiger sig med misforholdet mellem dyrkelsen og forbruget af den sorte amerikanske kultur og de sorte amerikaneres sociale status i det amerikanske samfund. Udstillingen viser Jafas filmiske hovedværker, heriblandt et nyt videoværk skabt til udstillingen, sammen med en lang række værker i andre medier, hvoraf flere også er skabt til lejligheden.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

SMK – Statens Museum for Kunst
Kirchner og Nolde – til diskussion
21 apr – 1 aug

Udstillingen viser, hvordan Kirchners og Noldes billedkunst udviklede sig gennem et komplekst samspil mellem kunst, antropologi og kolonialisme. Den tidlige antropologi, der ligesom kunsten, udfoldede sig inden for rammerne af det koloniale system, præsenteres som en del af konteksten for Kirchners og Noldes værker, og som en kilde til deres menneske- og kultursyn.
Læs vores interview med direktør for SMK Mikkel Bogh her

Tranen
Stine Deja: Cold Sleep
21 apr – 18 jul
Udstillingen tager form af en installation med kinetisk skulptur og animation. Kryopræserverede figurer i termiske, gule dragter udspændt i store runde stålstrukturer drejer rundt om egen akse på små øer i et ørkenlandskab. I Dejas version bliver det et opholdssted for væsner før og efter menneskelivet – eller, som kunstneren selv formulerer det, en ”befolkning i en anden dimension.”
Læs vores portræt af Stine Deja som Ugens Kunstner her.

Del artiklen

'Sommerguide 2021 Østdanmark'

Facebook