Fra skitse til skulptur – ny direktør på Glyptoteket

Fra skitse til skulptur – ny direktør på Glyptoteket

Christine Buhl Andersen i Vinterhaven på hendes fremtidige arbejdsplads. Foto: Ana Cecilia Gonzalez

Efter ti år i Køge rykker Christine Buhl Andersen til København og afløser Flemming Friborg som direktør for Ny Carlsberg Glyptotek.

Bestyrelsen for Ny Carlsberg Glyptotek har udnævnt Christine Buhl Andersen til direktør for Glyptoteket i København. Christine Buhl Andersen tiltræder som museumsdirektør 1. marts 2017 og forlader dermed stillingen som direktør for KØS – Museum for kunst i det offentlige rum.

I følge bestyrelsesformand Karsten Ohrt er Christine Buhl Andersen: “en visionær og erfaren direktør, der kan sætte yderligere skub i den positive udvikling, museet gennemgår. Christine har vist initiativ, nytænkning og ikke mindst mod i sin imponerende revitalisering af museet i Køge”.

Christine Buhl Andersen (f. 1967) er cand.mag. i dansk og kunsthistorie. Siden 2007 har hun været direktør for KØS – Museum for kunst i det offentlige rum. Christine Buhl Andersen begyndte museumskarrieren i 1995 på Louisiana i Humlebæk og har besat stillinger som museumsinspektør på Kunstforeningen Gl. Strand i København og Sorø Kunstmuseum.

Sideløbende har Christine Buhl Andersen påtaget sig adskillige rådgivende funktioner, ligesom hun har bestredet en række tunge bestyrelsesposter og tillidshverv, bl.a. som formand for Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg (2007-11) og bestyrelsesformand for Organisationen af Danske Museer (2011-15). I 2015 trådte hun ind i Ny Carlsbergfondets bestyrelse – en post, hun forlod med sit kandidatur til stillingen som direktør for Glyptoteket.

Del artiklen

'Fra skitse til skulptur - ny direktør på Glyptoteket'

Facebook