SixtyEight relanceres som kunstinstitut

SixtyEight relanceres som kunstinstitut

SixtyEight ligger i Valkendorfsgade i Indre København. Foto: Martin Kurt Hagelund

Udstillingssted

SixtyEight

SixtyEight Art Institute
Se kort og tider

SixtyEight omstruktureres fra at være et non-profit udstillingssted til et kunstinstitut med fokus på tværfaglige samarbejder, forskning og udveksling mellem kuratorer, kunstnere og formidlere.

Til foråret 2016 relanceres udstillingsstedet SixtyEight som research-baseret kunstinstitut, der vil fokusere på alternative åbninger til forståelsen af samtidskunsten. I en både national og international kontekst ønsker det københavnske projektrum at arbejde med, hvordan disse åbninger interagerer med andre institutter og kunstscener.

Til dagligt drives SixtyEight af kuratorduoen Iben Elmstrøm og Christopher Sand-Iversen, som siden 2011 i samarbejde med internationale kunstnere og kuratorer har udviklet eksperimenterende udstillingsformer. Kunstinstituttet vil fortsat skabe udstillinger og events, men Elmstrøm og Sand-Iversen vil især lægge kræfterne i forskning og netværksdannelse mellem den europæiske, nordiske og internationale kunstproduktion.

“Definitionen ‘institut’ giver os mulighed for at opstille en række samtidsrelevante målsætninger, institutionalisere dem, for derved at opnå en reel og funktionel udstillingsplatform, som, vi ser, afspejler vigtige samfundsmæssige udfordringer bragt til os gennem historien, samtidskulturen og økonomierne omkring kunsten,” udtaler Elmstrøm i en pressemeddelelse.

Udstillingssted

SixtyEight

SixtyEight Art Institute
Se kort og tider

Del artiklen

'SixtyEight relanceres som kunstinstitut'

Facebook