Særlige arbejdslegater klar til Corona-ramte kunstnere

Særlige arbejdslegater klar til Corona-ramte kunstnere

Foto: Statens Kunstfond.

25 mio. kr. er klar til at hjælpe kunstnere, der er økonomisk udfordrede af Corona-situationen. Arbejdslegaterne skal gå til professionelle kunstnere, både skabende og udøvende, hvis økonomi har været påvirket i løbet af 2020, og skal hjælpe til, at kunstnere kan fortsætte deres arbejde også under Corona-restriktioner, afprøve nye formater og række ud til nye målgrupper.

I efteråret besluttede politikerne, at der var behov for at sætte ekstra ind med hjælp til kunstnere i Danmark. De særlige arbejdslegater er nu klar til at blive søgt.

”Når scenelyset er slukket, står kunstnerne tilbage uden deres sædvanlige muligheder for at optræde eller udstille. Med flere hjælpeordninger kommer vi Corona-ramte kunstnere til undsætning, og de nye legater skal i en tid med begrænsede muligheder give et arbejdsrum med mulighed for at tænke nyt og udvikle. På den måde kan denne svære situation forhåbentlig også føre nye spændende ting med sig. Vi har som samfund ikke råd til at miste vores kunstnere og de berigelser, de giver os,” siger kulturminister Joy Mogensen.

Bestyrelsesleder Michael Bojesen fra Statens Kunstfond siger ”Vi har som samfund brug for kunsten mere end nogensinde før. Det står lysende klart midt i Corona-krisen, som har påvirket mange af vores kunstnere voldsomt. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe til med at uddele flere arbejdslegater til flere kunstnere, der har brug for det,”.

Kunstnere, der er interesseret i at søge de nye arbejdslegater, skal enten have tjent under 350.000 kr. på deres kunstneriske virke i 2020, eller have tabt minimum 30 % af årsindkomsten i 2020 sammenlignet med 2019 eller 2018.

Arbejdslegaterne har frist for ansøgning 1. marts. Størrelsen af arbejdslegaterne afgøres af det enkelte udvalg under Kunstfonden, dog vil de max. være på 100.000 kr.

Kilde: Statens Kunstfond

Del artiklen

'Særlige arbejdslegater klar til Corona-ramte kunstnere'

Facebook