Så er Art Week Copenhagen skudt igang!

Så er Art Week Copenhagen skudt igang!

Officiel åbning af Art Week Copenhagen 2018. Foto: Christian Brems

Art Week Copenhagen åbnede i går aftes med lige dele fejring, taler, dans og spas. Først med uddeling af Remmen Fondens Kunstpris og siden med folke-kunst-fest i Kunsthal Charlottenborgs gård. En åbning af Art Week, der lover godt for kunstentusiasmen i den kommende uge.

Lige inden den officielle åbning på Charlottenborg overrakte Remmen Fonden den generøse kunstpris på 100.000 kr. til en lovende dansk kunstner under en flot ceremoni på Hotel D’angleterre. Den unge kunstner Rune Bosse (med den lyserøde kasket) vandt prisen og kunne glad tage videre til det officielle Art Week åbningsarrangement på Kunsthal Charlottenborg.

Remmen Fondens Kunstpris. De nominerede (forrest), og juryen (bagerst). Foto: Christian Brems

Gården ved Kunsthal Charlottenborg og Apollo Bar var pakket med mennesker til åbningsfesten, hvor hundredvis nød solen og fejrede åbningen af årets Art Week!

Officiel åbning af Art Week Copenhagen 2018. Foto: Christian Brems

Aftenen blev indledt med taler fra direktør for Art Week, Jan Falk Borup, og programdirektør, Christina Wilson. Kultur- og Fritidsborgmester, Niko Grünfelds, tale omtalte vigtigheden af at pleje kunstens økosystem og opfordrede til, at man tog en ven under armen og oplevede nogle af alle de mange udstillinger og begivenheder, der finder sted under Art Week.

Niko Grünfeld holder åbningstale. Foto: Christian Brems

Med glødende økogrill og masser af tilbehør fyrede Apollo Bar op under deres ART MENU, mens Corpus Dansekompagni fra Den Kongelige Ballet inviterede dristige publikummer til at tage plads i en tête-a-tête danseperformance.

Officiel åbning af Art Week Copenhagen 2018. Foto: Christian Brems
Corpus Dansekompani ved Kunsthal Charlottenborg. Foto: Christian Brems

I Charlottenborgs biograf blev bachelorudstillingens film samt serien Visioner fra Ukraini vist som en del af det Kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskoler.

ART BAR: Filmvisning på Kunsthal Charlottenborg. Foto: Christian Brems

Kunstneren Hari Shankar Kidshore gav publikum smæk for skillingen med et heftigt live, performance-inspireret DJ-set.

DJ Hvad. Foto: Christian Brems

Derefter overtog den eminente house- og techno DJ Elias Gozal, som leverede en powerperformance, der rakte ind i mørket og forvandlede åbningsfesten til et regulært rave.

Officiel åbning af Art Week Copenhagen 2018. Foto: Christian Brems

Del artiklen

'Så er Art Week Copenhagen skudt igang!'

Facebook