Publikation præsenterer Preben Fjederholts oeuvre

Publikation præsenterer Preben Fjederholts oeuvre

Udsnit af bogforsiden til Lisbeth Bondes Følelsen er alt. Preben Fjederholt – kunst og liv, 2016

Kunstkritikeren Lisbeth Bonde står bag publikationen Følelsen er alt, der beskriver billedkunstneren Preben Fjederholts liv og kunstneriske virke.

Preben Fjederholt døde i 2000, blot 44 år gammel. Han befandt sig midt i en karriere, som netop var kommet godt i gang. Fjederholt efterlod sig et stort værkkorpus, der viser ham som en kunstner, der gik sine egne veje i samtidens kunstneriske landskab.

Fjederholt var en klassisk maler, som fandt sin inspiration i den ældre kunst, men hans tilgang til motivet var kompromisløst og fornyende, hvilket giver hans værker en helt særegen og fortættet tone. Kigger man nærmere efter, opdager man i hans billeder ofte foruroligende eller uudgrundelige elementer, man ikke havde bemærket i første omgang.

Forfatteren til bogen, Lisbeth Bonde, dannede i en årrække par med Preben Fjederholt, og Følelsen er alt er derfor en meget personlig monografi, der både omhandler billedkunstnerens liv og kunst.

Fjederholt er repræsenteret på flere danske museer, bl.a. Statens Museum for Kunst, Tønder Kunstmuseum og Vejle Kunstmuseum. Senest har han været en blandt fem kunstnere repræsenteret på udstillingen Panorama på Johannes Larsen Museet (marts-juni 2016).

Bogen er rigt illustreret og er den første samlede fremstilling af Preben Fjederholts oeuvre.

Kilde: Gyldendal

Følelsen er alt
Preben Fjederholt – kunst og liv
Udkom 27 okt 2016
160 sider, 300 kr.

Del artiklen

'Publikation præsenterer Preben Fjederholts oeuvre'

Facebook