Podcast: KUNSTUDVALGET del 2 – Gul urbanisme


NU galleri i Næstved laver deres egen podcast, KUNSTUDVALGET, som knytter an til de udstillinger, galleriet viser. Udstillingsstedet har netop præsenteret ME MAKE HOUSE, en udstilling der handlede om arkitektur.
Følg med her på kunsten.wp.stage.ng.peytz.dk, hvor vi i samarbejde med NU galleri præsenterer tre podcast om arkitektur. I anden del hører vi om ‘discount-arkitektur’ – det som arkitekt Boris Brorman Jensen kalder for ‘Gul urbanisme’.

Lyt til den første podcast i serien her

Billedkunstner Søren Martinsen og arkitekt Sølve Madsen undrer sig i podcasten fortsat over, hvorfor alting er blevet så grimt! Over det ganske land er byer og landskaber præget af tarveligt, kedeligt byggeri, der knap nok fortjener at blive kaldt ‘arkitektur’, synes de.

De hører om den sygdom, der hærger den nutidige by: “Gul Urbanisme”, og taler med nogle af dem, der bestemmer, hvordan vores byggeri kommer til at se ud.

Podcasten er lavet af Kunstudvalget, NU galleris podcastkanal, og distribueret i samarbejde med Kunsten.nu.

Tak til arkitekt Boris Brorman Jensen, byplanlægger Charlotte Tølbøl Henckel og bygherrerådgiver Jane Kjærgård Yde. Lyddesign er af Weronika Andersen / Pure Flavour Studio og musik er af Xylo-Ziko og Sergi Boal.

Del artiklen

'Podcast: KUNSTUDVALGET del 2 – Gul urbanisme'

Facebook