Pipilotti Rist udsmykker DMJX

Pipilotti Rist udsmykker DMJX

Pipilotti Rist: Sparkling Pond, Bold-Coloured Groove & Tender Fire (Please walk in and let the colours caress you), 2018. Permanent værk i Central Park, Sydney. Copyright: The artist, courtesy the artist, Hauser & Wirth and Luhring Augustine. Foto: Mark Pokorny.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal udsmykkes af den anerkendte schweiziske mediekunstner Pipilotti Rist. Kunstværket består af en række spektakulære videoprojektioner, som vil bidrage til et foranderligt og innovativt miljø på og omkring det nye DMJX-campus i Aarhus.

Pipilotti Rist er internationalt anerkendt for sin eksperimenterende og bredtfavnende mediekunst, hvor hun konstant udvider rammerne for, hvad moderne videoteknologi kan formidle. Senest har man i Danmark kunnet opleve Pipilotti Rists anmelderroste udstilling Åbn min lysning der åbnede i 2019 på Louisiana i Humlebæk.

Læs anmeldelsen af Pipilotti Rists udstilling på Louisiana sidste år her.

Farvestrålende videoprojektioner, som forbinder miljøet ude og inde, vil opfordre skolens studerende, medarbejdere, gæster og forbipasserende til at samles, lade sig inspirere og tage brusebad i det farvede lys fra Rists kunstværk, som endnu ikke har fået en titel.

“På DMJX arbejder vi aktivt for at bidrage til samfundet, og derfor er det meget bevidst, at vi har valgt en kunstner som Pipilotti Rist. Hendes værker har et demokratisk islæt, der involverer, inspirerer og skaber fællesskaber. Det passer godt til den måde, vi arbejder på tværs af vores uddannelser. Rists værk er med andre ord et skridt blandt mange for at nå DMJX’ strategiske mål om at bidrage aktivt til samfundet og til den generelle demokratiske debat,” siger rektor ved DMJX Trine Nielsen

Kilde: DMJX.

Del artiklen

'Pipilotti Rist udsmykker DMJX'

Facebook