Open Call til udstillingsstedet Sol

Open Call til udstillingsstedet Sol

Anna Sofie Mathiasen: Tele-. Foto: Anna Sofie Mathiasen

Sol er et kunstnerdrevet udstillingssted for samtidskunst beliggende på den gamle industrihavn i Nexø på Bornholm. Sol har siden 2019 etableret sig som et lokalt kernepunkt for billedkunst og har vist soloudstillinger med kunstnere fra både ind og udland

Udstillingsprogrammet for 2021 består af seks udstillinger, hvoraf én er et open call. Programmet har særligt fokus på at udvide rammerne for nyskabende samarbejder mellem kunstnerne og Bornholms lokale erhvervsliv og civilsamfund.

Open Call

Årets Open Call retter sig mod soloprojekter af udøvende billedkunstnere. Det er ikke muligt at søge som gruppe. Der er ikke fastlagt et tema for udstillingens indhold, men det er et krav at udstillingen forbinder sig til sin specifikke lokalitet, ved at indeholde et forslag til et samarbejde, der er relevant for udstillingen.

Dette behøver ikke være konkretiseret i forhold til en specifik institution eller person på Bornholm, men angives i stedet som en idé.. F.x. samarbejde med lokal astrolog ved artist talk i mørke, eller samarbejde med lokalhistorisk arkiv. Sol hjælper derefter med at finde den rette samarbejdspartner. Udstillingsstedet opfordrer ansøgere til at forholde sig kreativt til hvad et samarbejde kunne bestå i og at se det som en kunstnerisk udvidelse af udstillingsrummet.

Læs også: Nyt udstillingssted åbner på Bornholm

Ansøgningen bliver vurderet af Sols administrerende leder, Sofie Amalie Andersen og kurator for programmet 2021, Signe Boe. Ansøgninger, som ikke falder indenfor kriterierne, eller som modtages senere end fristen vil ikke komme i betragtning. Udstillingsprogrammet i 2021 er muliggjort igennem støtte fra Statens Kunstfond, Øernes Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Henvendelser vedrørende Open Call rettes via mail til: info@solnexoe.com

Kilde: Sol

Deadline: 3. januar 2021, 23:59 CET
Svar på ansøgning: 11. januar 2021
Udstillingsperiode: 10. september - 3. oktober 2021

Ansøgningen skal sendes som en samlet pdf. Anfør Open_efternavn.pdf som navn.
Send ansøgningen til curator@solnexoe.com med emnet: OPEN

www.solnexoe.com

Del artiklen

'Open Call til udstillingsstedet Sol'

Facebook