Nyt udstillingsrum i Nikolaj Kunsthals kirketårn

Nyt udstillingsrum i Nikolaj Kunsthals kirketårn

Nikolaj Kunsthal lancerer nyt udstillingsrum med et iøjnefaldende værk af Tommy Støckel, der kan opleves på lang afstand. Pressefoto

Den 30. juni åbner Nikolaj Kunsthal dørene op for et nyt udstillingsrum i kirketårnet. Med en højde på 35 meter bliver det Københavns højeste, og åbningsudstillingen står den danske kunstner Tommy Støckel for.

Det bliver en af Københavns bedste udsigtsposter, når Nikolaj Kunsthal åbner det nye permanente udstillingsrum i det gamle kirketårn fra 1591. Fra tårnet vil man kunne opleve kunsten med Københavns skyline som omgivelse, og med åbningsudstillingen vil Tommy Støckel inddrage, udfordre og forlænge tårnets arkitektur.

Han vil også folde kunsten ud i byrummet på en måde, så at udstillingen kan opleves langt væk fra. Det bliver altså muligt for københavnere og turister i byen at spotte kunsten på Nikolaj Kunsthals kirketårn i form af en stor lyserød ring, som kommer til at hænge fra tårnet.

Den lyserøde ring er blot en af mange skulpturer, som kunstneren har skabt til åbningsudstillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem kunsthallen og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz.

Støckel har i sine skulpturer, som man vil møde på sin vej op gennem tårnet, ladet sig inspirere af bygningens historiske rammer, fx de kantede former i tårnets spir og den mekaniske del af urværket.

Nikolaj Kunsthal slår dørene op for åbningsudstillingen den 30. juni, og herefter vil der være syv daglige guidede ture op i tårnet hvert tredje kvarter af ca. 25 minutters varighed.

Turene starter hver dag kl. 14, 15 og 16.

Del artiklen

'Nyt udstillingsrum i Nikolaj Kunsthals kirketårn'

Facebook