Nyt kunstværk i neon på Campus Carlsberg

Nyt kunstværk i neon på Campus Carlsberg

Ann Lislegaards værk Orakel, en animation 2018 udsmykker nu væggen i Campus Carlsbergs atrium. Pressefoto

Ann Lislegaard har skabt værket Orakel, en animation 2018 specifikt til Københavns Professionshøjskole på Campus Carlsberg. Værket indvies i dag, tirsdag den 8. maj.

Kunstværket, en ugle bukket i neonrør, kan opleves i Campus Carlsbergs atrium, hvor den med sit vingefang på mere end otte meter udsmykker væggen. Uglen bevæger sig ved skiftevis at sprede sine vinger, tage afsæt, lette og tage afsæt igen, og animationen muliggøres af et netværk af neonrør.

Kunstneren bag værket, Ann Lislegaard, benytter sig af mange forskellige medier i sit arbejde og er særlig kendt for at arbejde med ny teknologi. Uglen opfatter hun som et slags orakel eller et varsel, og om motivet siger hun selv: ”Tidligt i processen besluttede jeg, at udsmykningen ikke skulle være et stillestående billede af en ugle. Den skulle performe og være i bevægelse – ligesom en animation. De sidste årtier er der forsvundet mere end tre millioner fugle bare i Danmark. Neonuglen kan ses som et mødested, der også minder os om, at vi kan forandre, hvordan vi lever. Uglen sætter af, den letter … den drømmer om at flyve – også i fremtiden.”

Værket er doneret af Ny Carlsbergfondet og formanden for fondet, Karsten Ohrt, fremhæver uglen som et passende billede på Campus Carlsberg: ”Traditionelt set figurerer uglen på uddannelsessteder som en beskeden og stoisk påmindelse om den læring og dannelse, der dagligt venter de studerende.” Han peger dog også på Lislegaards evne til at kaste nyt lys på uglen, der med sin ”meditative rytme og imponerende skala synes at invitere os til både eftertænksomhed og de helt store tanker.”

Kilde: Københavns Professionshøjskole

Del artiklen

'Nyt kunstværk i neon på Campus Carlsberg'

Facebook