Ny leder på Tranen

Ny leder på Tranen

Kurator og skribent Toke Lykkeberg er ny leder på udstillingsstedet Tranen. Pressefoto

Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst, Tranen, har fået den erfarne kurator Toke Lykkeberg som leder per 1. august.

Tranen, som har haft til huse på Gentofte Hovedbibliotek siden 1985, har netop fået en ny leder i Toke Lykkeberg, der skal udvikle mulighederne for det brede publikums møde med samtidskunsten.

”I Gentofte Kommune lægger vi stor vægt på, at vores institutioner styrker det kulturelle medborgerskab og møder målgrupperne med nye perspektiver, der skaber deltagelse og refleksion. Og netop i Tranen er der et stort potentiale for at skabe engagement i samtidskunsten. Toke Lykkeberg har både erfaringen, udsynet og ideerne til at udvikle stedet, og jeg ser meget frem til samarbejdet,” udtaler Stine Wilms Høyer, der er kultur- og ungechef i Gentofte Kommune.

Toke Lykkeberg har en baggrund som skribent for Dagbladet Information og Børsen, leder af udstillingsstedet IMO, kunstkonsulent og freelance kurator.

Han har i år markeret sig som kurator på gruppeudstillingerne Welcome Too Late på Kunsthal Charlottenborg og Citizen X – Human, nature and robot rights på Øregaard Museum, der begge bl.a. satte fokus på en verden præget af accelererende teknologisk udvikling og klimakrise.

Toke Lykkeberg overtager i første omgang et program på syv udstillinger, der strækker sig til efteråret 2018. Næste fernisering er den 25. august, hvor Tranen åbner en soloudstilling af kunstneren Kah Bee Chow.

Kilde: Tranen

Del artiklen

'Ny leder på Tranen'

Facebook