Ny københavnsk festival sætter fokus på fremtidens kunst- og kulturbranche

Ny københavnsk festival sætter fokus på fremtidens kunst- og kulturbranche

Culture Kicks Back. Pressefoto.

Villa Kultur løfter sløret for den nye festival Culture Kicks Back, med ambitionen om at genstarte et andet kulturliv.


Fra den 6. – 8. maj vil festivalen danne ramme om workshops og efterfølgende paneldebatter, hvor deltagerne skal udforske den kreative sektor og de udfordringer, den står overfor, samt diskutere mulige løsningsforslag i dialog med en bred vifte af kulturlivets parter.

Om baggrunden for festivalen, udtaler medstifter Jonas Grøn:
”I mere end et år har vi alle mærket, hvordan en tilværelse ville være uden store dele af kulturlivet. Kultur spiller en vigtig rolle for os som individer, men også som samfund. Den er vores grundsten, vores fælles historie og identitet. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at vi sætter fokus på dens betydning og de vilkår, kulturlivet har efter den største krise i vores samfund i nyere tid.”

Villa Kultur har lavet fire tematiske workshops, som de, i et netop lanceret Open Call, inviterer kulturens selvstændige og kreative iværksættere til at ansøge om deltagelse i. De fire workshops omhandler: økonomi & arbejdsvilkår, teknologi & digitalisering, klima & bæredygtighed samt ligestilling & diversitet.

Deltagerne skal i forening med unge eksperter indenfor de fire respektive temaer bruge festivalens første dag på at udveksle personlige erfaringer, og i fællesskab udpege centrale problematikker og fremtidige tiltag i kulturlivet. På dag to inviteres publikum ind i villaen, både fysisk og digitalt. Her vil politikere, fonde, institutioner og brancheforeninger udfolde og debattere erfaringerne fra de foregående workshops. Dette modereres af mediet Kulturmonitor. Festivalen afsluttes på dag tre, med en performance fra kulturprogrammet Fremtidens kunst- og kulturskabere. Her vil den dansk-australske saxofonist Calum Builder opføre lydværket Bundeena, der er lavet specifikt til Villa Kulturs grønne have. Hun akkompagneres af et ensemble på 12 musikere.

Yderligere information om festivalprogrammet, ansøgninger etc., kan findes på Villa Kulturs hjemmeside.

Kilde: Villa Kultur

Del artiklen

'Ny københavnsk festival sætter fokus på fremtidens kunst- og kulturbranche'

Facebook