Ny fotofaglig kurator på Det Kgl. Bibliotek

Ny fotofaglig kurator på Det Kgl. Bibliotek

Charlotte Præstegaard Schwartz. Pressefoto.

Det Kgl. Bibliotek vil styrke sin profil inden for fotokunst gennem en række større udstillinger, og ansætter derfor Charlotte Præstegaard Schwartz som ny fotofaglig kurator fra 1. september.

Det Kgl. Bibliotek har siden 1906 foretaget en systematisk indsamling af danske og internationale fotografier og huser blandt andet Den Nationale Fotosamling, der indeholder 50.000 fotografier fra fotografiets tidlige år til i dag. Rollen som fotofaglig kurator, der før var besat af Sarah Giersing, handler hovedsageligt om at udbygge og formidle denne enorme samling.

Charlotte Præstegaard Schwartz har over 20 års erfaring som kurator og forsker. Hun er ph.d. og kunsthistoriker og har tidligere været ansat på Statens Museum for Kunst, Museet for Fotokunst (nu Kunstmuseet Brandts) og Arken. Hun har derudover været ansat som post.doc. på Institut for Kulturvidenskaber ved SDU og Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved KU.

Netop fotografiet er et vigtigt satsningsområde i de publikumsvendte aktiviteter i Den Sorte Diamand og fra november åbner der et permanent udstillingsvindue for Den Nationale Fotosamling i form af udstillingen Kameraet og os.

Kilde: Det Kgl. Bibliotek.

Del artiklen

'Ny fotofaglig kurator på Det Kgl. Bibliotek'

Facebook