Ny direktør på Kunsten i Aalborg

Ny direktør på Kunsten i Aalborg

Kunstens nye direktør Lasse Andersson. Foto: Søren Solkær.

Kunsten i Aalborg har valgt Lasse Andersson fra Utzon Center til at overtage direktørposten efter Gitte Ørskou.

”Det er en drømmeopgave at træde ind i et af Danmarks fineste museer. Jeg har i fem år dyrket opbygningen af Utzon Center ved at søge nye veje i formidlingen og det føles naturligt, at Alvar Aaltos fine museum bliver en del af mit arbejdsliv og den tænkning,” siger Lasse Andersson om sin nye opgave.

Lasse Andersson har været en del af det nordjyske kulturliv i de seneste 15 år og har erfaring med at skabe projekter, der appellerer til både internationale turister og det nordjyske publikum.

”Med Lasse Andersson som leder har Utzon Center haft en imponerende succes. Kvalitetsniveauet i udstillingerne er konstant hævet. Han er eminent til at skabe partnerskaber med fonde og erhvervslivet. Det er evnen til at tænke nyt på en meningsfuld måde og samtidig kunne eksekvere og fastholde kvalitet og relevans, der gør, at vi har valgt Lasse som ny direktør for Kunsten,” siger bestyrelsesformand for Kunsten Christen Obel i forbindelse med udnævnelsen.

Relevant faglig baggrund og kompetence

På de danske museer har der været tradition for at ansætte direktører med en kulturhistorisk eller kunstfaglig baggrund. Museet bryder imidlertid med denne tradition, da Lasse Andersson er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Århus fra 2003. En uddannelse, som senere er suppleret med en PhD i kulturplanlægning i 2009.

”Ledelsen af større kulturinstitutioner kræver efterhånden så mange forskellige kompetencer og egenskaber, at man i en robust organisation som vores kan – og skal – vælge den nye leder, som man mener samlet set bedst kan bringe institutionen frem. At den nye direktør ikke har en decideret kunstfaglig baggrund, er derfor ikke et udtryk for en ny prioritering; men en anerkendelse af den stærke kompetence museet allerede har på det kunstfaglige område. ” siger Christen Obel.

Ansættelsen sker i forlængelse af et nyt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana, hvor den nye direktør refererer til Louisianas direktør Poul Erik Tøjner. Du kan læse mere om samarbejdet her.

Kilde: Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Lasse Andersson er 46 år og har siden 2015 været leder af Utzon Center. Andersson var indtil 2014 lektor og afdelingsleder ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet. Han modtog i 2018, som den første arkitekturens dristighedspris fra Statens Kunstfond for sit arbejde med at formidle dansk arkitektur. Han har sine rødder på Sydfyn ved Svendborg. Han er gift med arkitekt Stine Trudslev Andersson, med hvem han har børnene Sigurd på 19 og Vigga på 14.

Del artiklen

'Ny direktør på Kunsten i Aalborg'

Facebook