Nordjylland får ny kunstuddannelse

Nordjylland får ny kunstuddannelse

Den nye uddannelse skal engagere unge kunstinteresserede, og give dem nye værktøjer til selv at kuratere og formidle kunst. Pressefoto.

Kunsthal NORD lancerer en gratis, to-årig deltidsuddannelse for unge. Uddannelsen skal give dem kompetencer til at udvikle, iværksætte og formidle nye kunstprojekter.

‘Kunstpionererne’ er en to-årig deltidsuddannelse i kunstformidling og projektskabelse – og den kommer til at ligge i Nordjylland. Det særlige tilbud er målrettet 18 til 29-årige unge, der gennem uddannelsen vil få indsigt i samtidstidskunsten og udvikle særlige kompetencer til at indgå i et samspil med den kunst, der foregår lige her og nu.

Formålet med undervisningen er at lære deltagerne at formidle den aktuelle kunst, udvikle eksperimenterende kunstprojekter og få dem til at fungere i nye, overraskende sammenhænge, samt at iværksætte kunstprojekter, der involverer borgerne i de nordjyske lokalsamfund.

Uddannelsen skal give deltagerne inspiration til idéudvikling, fundraising og projektskabelse samt ideer til hvordan de selv kan arrangere udstillinger. Undervejs vil der blive arrangeret sociale arrangementer, inspirationsture, studierejser, og være mulighed for at sparre med professionelle billedkunstnere.

Det er visionen, at kunstpionererne med deres engagement skal skabe større kendskab og interesse for nutidskunsten i hele Nordjylland, og at de kan være med til at gøre, at flere bruger de allerede eksisterende kultur- og kunsttilbud og deltager i diskussioner om kunstens funktion, skriver Kunsthal NORD.

Uddannelsen begynder d. 10 september, men da ansøgninger læses løbende, opfordres interesserede til at søge så snart som muligt. Læs mere information om uddannelsen og se vigtige datoer her.

Kilder: Kunsthal NORD og Det Obelske Familiefond

Del artiklen

'Nordjylland får ny kunstuddannelse'

Facebook