Nermin Duraković bliver ny lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi

Nermin Duraković bliver ny lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi

Nermin Duraković bliver ny lektor på Kunstakademiet. Pressefoto.

Billedkunstneren Nermin Duraković bliver fra 1. oktober ny lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi, der efter en række turbulente år blandt andet været præget af kritik af studiemiljøet på stedet. Som underviser vil han skabe et undervisningsmiljø, hvor man respekterer hinandens holdninger og tilgange til kunst.

”Med ansættelsen af Nermin Duraković får Kunstakademiet en underviser med en bred kunstnerisk erfaring og en reflekteret tilgang til undervisningspraksis og pædagogik – der kan bidrage til at udvikle og understøtte et relevant undervisningsmiljø for vores studerende og i forhold omverdenen”, siger Kunstakademiets rektor Lars Bent Petersen.

Nermin Duraković er billedkunstner og arbejder med medier som skulptur, installation, foto og tegning. Hans kunstneriske interesse ligger inden for samtidspolitisk kunst og æstetik. Duraković har flere udstillinger bag sig, både hjemme og i udlandet, og han har over de seneste to årtier været engageret i at opbygge en række kulturelle og sociale aktiviteter og projekter. Nermin Duraković er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 2000-2005.

”Jeg ser frem til at samarbejde med de studerende og de øvrige undervisere på Kunstakademiet om at skabe et stærkt og højt fagligt niveau og rum for at forskellige kunstpraksisser kan udvikle sig. Hvor de studerende får de mest optimale forhold og de værktøjer, de har brug for, praktisk såvel som teoretisk, som fundament for en videre praksis og uddannelse. Som underviser lægger jeg vægt på at være med til at skabe et undervisningsrum, hvor man respekterer hinandens holdninger, standpunkter og tilgange til kunst, og hvor alle føler sig velkomne og ansporede til at deltage.”, siger Nermin Duraković i forbindelse med sin ansættelse på Kunstakademiet.

Kilde: Det Kongelige Danske Kunstakademi

Del artiklen

'Nermin Duraković bliver ny lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi'

Facebook