Museer skal have bedre fat i de sjældne brugere

Museer skal have bedre fat i de sjældne brugere

Projekt om at nå ud til nye brugergrupper. Foto: Den Hirschsprungske Samling.

Slots og Kulturstyrelsen uddeler midler fra en ny pulje, der skal styrke museernes relevans og aktualitet for underrepræsenterede brugergrupper på museerne. Det skal ske gennem udvikling af ny viden og nye metoder, formidlingsformater og tværfaglige samarbejder.

Der er uddelt i alt 2 millioner kroner til tre projekter. Heriblandt har Den Hirschsprungske Samling i København fået midler til at bruge kunsten som rollemodel for inddragelse af unge indvandrerkvinder på museerne, ligesom der er gået projektpenge til Museum Vestsjælland og Ragnarock Museet for pop-, rock- og ungdomskultur i Roskilde.

Kulturminister Joy Mogensen udtaler:
”Det er rigtig vigtigt, at museerne er relevante for hele befolkningen uanset hvilken baggrund, man kommer fra. Undersøgelser viser, at især de unge, mænd og danskere med et lavt uddannelsesniveau sjældent besøger museerne. Det kan vi gøre bedre, for museerne rummer vores fælles fortid og kulturarv, som tilhører os alle sammen. Derfor skal museerne gøre deres tilbud mere vedkommende for dem, der sjældent benytter museernes tilbud. Det arbejde har mange museer taget fat på allerede, men vi skal have flere med ombord, så endnu flere får et indblik i vores fælles historie.”

Læs også: Museerne er (stadig) for folk med lange uddannelser.

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen

Del artiklen

'Museer skal have bedre fat i de sjældne brugere'

Facebook