Minister igangsætter undersøgelse af kunstneriske uddannelser

Minister igangsætter undersøgelse af kunstneriske uddannelser

Det Kgl. Danske Kunstakademi. Pressefoto.

Kulturminister Joy Mogensen vil igangsætte en undersøgelse af ledelse og strukturer på landets syv kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet.

Et nyt udvalg skal analysere de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, som findes på de kunstneriske uddannelser i dag. Dertil skal de skabe modeller for fremtidig organisering og udvikling af de kunstneriske uddannelser.

“De kunstneriske uddannelser har kolossal betydning for hele kunstscenen herhjemme. Derfor skal vi sikre, at uddannelserne har de bedste rammer for deres kunstneriske og håndværksmæssige praksis, og at studerende og medarbejdere trives.”, udtaler Joy Mogensen.

“Bestyrelser kan være en oplagt mulighed for uddannelserne. Men der kan også være andre måder at skabe en langtidsholdbar struktur og organisering, og vi skal være sikre på, at vi løser udfordringerne på den rigtige måde”, uddyber hun.

Baggrund om undersøgelsen

Et udvalg på 13 medlemmer vil derfor blive nedsat i februar 2020. De skal have kendskab til de kunstneriske uddannelsers indhold, organisering og arbejdsmarked og skal undersøge ledelse og strukturer samt komme med anbefalinger til fremtidig organisering og udvikling på de kunstneriske uddannelser.

Medlemmerne af udvalget vil bestå af rektorer, studerende, ansatte, aftagermiljøer og eksperter i ledelse og uddannelse.

Kilde: Kulturministeriet

Baggrund om de kunstneriske uddannelser
Syv videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hører under Kulturministeriet, som udbyder videregående uddannelse inden for en bred vifte af kunstneriske fagområder: klassisk og rytmisk musik, film, scenekunst og billedkunst.

Uddannelsesinstitutionerne er: Den Danske Filmskole, Den Danske Scenekunstskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Billedkunstskoler.

Del artiklen

'Minister igangsætter undersøgelse af kunstneriske uddannelser'

Facebook