Mellem det faktiske og det abstrakte

Mellem det faktiske og det abstrakte

Ferdinand Ahm Krag: Chaos Breeds (Detalje). Pressefoto.

Billedserie

Udstilling

Waves over Graves

27 maj 2011 4 sep 2011

Ferdinand Ahm Krag

Esbjerg Kunstmuseum
Se kort og tider

Digitale mikroskopier, billeder fra evolutionshistorien, fragmenter af planetoverflader og udsnit fra biologiske plancher. Det er blot nogle af de motiver, som danner udgangspunkt for udstillingen af Ferdinand Ahm Krag.

Motiverne, der er overført og gengivet på millimeterpapir, stammer alle fra kunstnerens eget, selvopbyggede arkiv og er installeret som en form for encyklopædisk opslag. Men værkerne er ikke ordnet efter traditionelle principper og kategorier – i stedet er måden, de er installeret på, resultatet af Ahm Krags egen associationsrække.

En arkivudstilling
Med de forskelligartede, men alligevel forbundne værker, udfordrer Ferdinand Ahm Krag det gængse modsætningsforhold, der er mellem en abstrakt dimension og en faktisk (natur)historisk udviklingstanke. I hans praksis repræsenterer de forskellige arkivbilleder en ophobning af viden om en konkret udviklingshistorie, der i de enkelte værker kolliderer med idealforestillingen om en historieløs, utopisk og evigt uforanderlig verden.

Det abstrakte i videnskaben
Ved på nye måder at præsentere os for de forskellige niveauer af virkeligheden, som vi ikke umiddelbart kan sanse, genforener Ferdinand Ahm Krag det absurde med det faktiske, og således bringer Waves over Graves også subtilt det abstrakte tilbage i videnskaben.

SE BILLEDER FRA UDSTILLINGEN HER

Ferdinand Ahm Krag er født i 1977 og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006. Han har allerede deltaget i adskillige galleri- og gruppeudstillinger i ind- og udland, mens udstillingsprojektet Waves over Graves på Esbjerg Kunstmuseum er hans første separatudstilling i museumsregi.

Ferdinand Ahm Krag bedriver desuden en omfattende skribent- og anmeldervirksomhed, ligesom han både fungerer som udstillingscensor og foredragsholder. Gennem de seneste år har han modtaget flere legater og var i 2007 nomineret til den prestigefyldte Carnegie Art Award. Ahm Krag er desuden medstifter af det kunstnerdrevne udstillingssted IMO.

Udstillingen, der ledsages af en bog med bidrag af forskellige forskere og kunstneren selv, er støttet af Statens Kunstråds Billedkunstudvalg.

Billedserie

Udstilling

Waves over Graves

27 maj 2011 4 sep 2011

Ferdinand Ahm Krag

Esbjerg Kunstmuseum
Se kort og tider

Del artiklen

'Mellem det faktiske og det abstrakte'

Facebook