Live: Åndedrætsværk og performance fra solopgang til solnedgang

Live: Åndedrætsværk og performance fra solopgang til solnedgang

Sophie Dupont under sin performance Marking Breath, denne her i London, april 2015. Foto: Lorna Milburn

I løbet af den 26. marts, fra solopgang (5:55) til solnedgang (18:36), vil kunstner Sophie Dupont markere hvert eneste af hendes åndedrag på en kobberplade. Værket vil være en registrering af netop denne dag og en fejring af det, vi alle har til fælles: Livet og åndedrættet.

I lyset af de seneste måneders globale begivenheder og de seneste uger og dages intensivering, hvor vi alle er udfordret på vores vanlige handlinger og i vores hverdage, inviterer Sophie Dupont alle til at tage del i hendes åndedrætsværk og performance.

Værket, der hedder Marking Breath, er en hyldest til alle de, der har mistet livet, og de der er ramt på alle tænkelige måder. Sophie Dupont sidde alene i stilhed og markere hendes åndedrag.

For første gang vil denne performance, der tidligere har været opført i Mexico, USA, Guatamala, Costa Rica, Norge, England, El Salvador, Den Dominikanske Republik og Sverige, blive livestreamet over Youtube.

Sophie Dupont og kurator Therese Maria Gram inviterer alle til at kigge med og evt vende kameraet mod én selv og filme egne markeringer af åndedræt, i stilhed, på hvad end materiale man skulle ønske. Optagelser kan man sende til kunstnerne, og de vil blive lagt op på youtube som en global markering af denne dag, hvor vi alle “træk vejret, hyldede eksistensen og fejrede fællesskabet”, lyder det fra initiativtagerne.

Man kan sende sine optagelser til theresemariagram@gmail.com eller dele på instagram med #markingbreath og ved at tagge @sophiedupont.
Man kan også sende det materiale, man markerer sine åndedrag på, til adressen Vennemindevej 11-13, 2100 København Ø, gerne med oplysning om fornavn og lokation angivet.

Kilde: Sophie Dupont og Therese Maria Gram.

Del artiklen

'Live: Åndedrætsværk og performance fra solopgang til solnedgang'

Facebook