Kunstfilm på CPH:DOX

Kunstfilm på CPH:DOX

Kirsten Astrup og Maria Bordorff: Summer Night by The Beach. Videostill.

Årets udgave af CPH:DOX løber af stablen fra d. 21. april – 12. maj, og også i år byder programmet på en række kunstfilm skabt af danske såvel som internationale samtidskunstnere.

I programkategorien New:Vision er der blandt andet værker af Kirsten Astrup & Maria Bordorff, Esben Weile Kjær & Freja Sofie Kirk samt Christian Falsnæs, Renzo Martens, Laure Prouvost og Yael Bartana. I alt er der 12 værker i kategorien. Du kan finde hele listen her.

Kirsten Astrup og Maria Bordorff deltager med værket Summer Night by The Beach; en filmcabaret, der udspiller sig i et parallelt, hedonistisk univers baseret på livet ved Kongshavn-badene og Sommerscenen i Oslo og sætter fokus på gentrificering, eksklusion og det heteronormative samfund.

Esben Weile Kjær og Freja Sofie Kirk bidrager med værket Industries of Freedom, som portrætterer en gruppe dansere på verdens største EDM-natklub, Privilege, på Ibiza og dykker ned i underholdningsindustri, ecstasy og kvindesyn.

Den Israelsk-tyske kunstner Bartana har skabt det performative filmværk Two Minutes to Midnight, der spejler det maskuline War Room i Kubricks Dr. Strangelove og stiller spørgsmålet: Hvad sker der, hvis kvinder styrer verden?

Også andre steder i programmet er der interessante film om kunst og kunstnere – der er bl.a. verdenspremiere på filmen 512 Hours, som skildrer Marina Abramovics arbejde med udstillingen af samme navn og dokumentaren Banksy Most Wanted om den gådefulde graffitimaler.

Abramovic deltager desuden i en digital live-talk 22. april.

CPH:DOX vil i år være en hybridfestival med et stort digitalt program, der kan opleves på streamingplatformen doxonline.dk indtil 5. maj, mens et udvalg af filmene efterfølgende vises i københavnske biografer i perioden 6. – 12. maj.

Kilde: CPH:DOX

Del artiklen

'Kunstfilm på CPH:DOX'

Facebook