Kunst med rollespil

Kunst med rollespil

Udsnit af billede af dragter som publikum/deltagerne kan vælge at iklæde sig. Foto: Jens Møller Sørensen.

Billedserie

Udstilling

Game Continent

13 maj 2010 13 jun 2010

Anders Bojen, Kristoffer Ørum

Kunsthal Aarhus
Se kort og tider

Fra den 13. maj og en måned frem kan man i Århus Kunstbygning deltage i ekperimentet Game Continent, som er dels kunst, performance og rollespil.

Kunstnerne Anders Bojen og Kristoffer Ørum har skabt en blanding af installation, performance og rollespil i Århus Kunstbygning. Udstillingen hedder Game Continent og er et eksperiment i feltet mellem Fantasy-Science Fiction og billedkunst. Det handler om sammenstødet mellem to scenarier; nutidens Århus og ‘Den Grønne Verden’.

Når man ankommer som gæst på museet, kan man vælge at deltage i et rollespil, som er en del af kunsteksperimentet. Man kan spille ‘En Besøgende’ fra en af fire klaner, der kæmper for at forstå et fremmed Århus. Samtidig skal man indsamle livsvigtig klorofyl, der kan redde Den Grønne Verden og hverve nye folk til éns klan.

Specialskrevede roller

I Game Continent kan man spille en af De Besøgende, der lige er ankommet til Århus. Hver af De Besøgende har en specialskrevet rolle. Det vil sige, ud over de overordnede mål har rollefiguren egne personlige mål, dybe hemmeligheder og spiller en vigtig part i plottet.

Historien indtil nu
Scenariets udgangspunkt er, at De Besøgendes ankomst til Århus truer med at ødelægge byen. Det er op til én selv (museumsgæsten) og de andre medspillere at bestemme, om Århus skal reddes. Vil man lade Århus gå under for at redde Den Grønne Verden? Vil man i stedet redde Århus ved at lade Den Grønne Verden gå under? Eller noget helt tredje? Det er op til deltageren selv at beslutte.

Game Continent inkluderer en komplet scenografi med specialbyggede rekvisitter. For eksempel kostumer til dem, som vælger at deltage. Eller en Klorofyl Høster (ombygget græsslåmaskine), som man kan høste klorofyl med.

Aktive rollespillere vil være tilstede i weekenderne indtil d. 13. juni.

SE ALLE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN GAME CONTINENT MED ANDERS BOJEN OG KRISTOFFER ØRUM. KLIK HER.

Anders Bojen & Kristoffer Ørum

Født henholdsvis 1976 og 1975

Uddannet ved Goldsmiths College, University of London, 2003-2004 samt
Det Kongelige Danske Kunstakademi og Billedhuggerskolen Frederiksholmskanal, 1999-2006

Billedserie

Udstilling

Game Continent

13 maj 2010 13 jun 2010

Anders Bojen, Kristoffer Ørum

Kunsthal Aarhus
Se kort og tider

Del artiklen

'Kunst med rollespil'

Facebook