Kultur Konsulatet viser samtidskunst i Svendborg

Kultur Konsulatet viser samtidskunst i Svendborg

Anders Brinch: Tall Creatures, 2021. foto: Anders Brinch

I de kommende måneder vil danske og internationale samtidskunstnere besøge Svendborg for at arbejde med værker, der skal blive en permanent del af kulturhuset Kultur Konsulatet.

De fysiske rammer på Kultur Konsulatet, der er en del af spillestedet Harder’s, vil i løbet af det næste halve år være forandret til noget, der ligner ét stort kunstværk. De seks samtidskunstnere Anders Brinch, Hans E. Madsen, Ruth Campau, Jan Köchermann, Astrid Myntekær og Vivian Cacurri indtager nemlig på skift Kultur Konsulatet og arbejder med forskellige kunstneriske medier og tematikker.

Ifølge billedkunstner og initiativtager Nina Wengel, er det tanken at skabe et nyt kulturelt samlingssted for de kunstinteresserede svendborgensere:

“Der findes mange kunstnere og kunstinteresserede i Svendborg, men ikke et oplagt sted for dem at mødes og danne netværk. Jeg håber gennem dette projekt, at Kultur Konsulatet kan blive det sted. De seks kunstnere er fra forskellige generationer og arbejder i hvert deres medie og med hver deres tematikker. Kunstnerne vil være til stede ved indvielserne, så man har mulighed for at møde dem”, siger Nina Wengel.

Den første kunstner, der indtager Kultur Konsulatet, er Anders Brinch, som arbejder med maleri, skulptur og installationer. Der er fernisering på Anders Brinchs værk d. 17. september klokken 17.

Kilde: Kultur Konsulatet.

Kultur Konsulatet er en del af Spillestedet Harder’s og et kulturelt samlingspunkt i Svendborg, der præsenterer musik, kunst og foredrag.

Del artiklen

'Kultur Konsulatet viser samtidskunst i Svendborg'

Facebook