Kenneth Balfelt Team skaber opholdssted i Roskilde

Kenneth Balfelt Team skaber opholdssted i Roskilde

Det nye opholdssted i Roskilde Ring. Foto: Kenneth Balfelt Team.

Friluftsfolket, Kenneth Balfelt Team og Roskilde Kommune åbner i dag friluftsfolkets nye opholdssted i Roskilde Ring bag Ringparkens beboerhus.

Ved Fakta ved Køgevej i Roskilde har socialt udsatte i flere år stået og drukket øl, hygget og haft et socialt netværk. Men eftersom der nu skal bygges nye boliger, butikker og en daginstitution på stedet, har Roskilde Kommune besluttet, at de skal have deres eget opholdssted. Valget faldt på en kommunal park 400 m fra det sted, hvor de udsatte har mødtes i over 30 år.

Sammen med Kenneth Balfelt Team har “friluftsfolket”, som de socialt udsatte bliver kaldt, udviklet idéen om, at de fremover kan mødes i et containerhus i Roskilde Ring ved Ringparkens beboerhus.

Balfelt Teams tilgang var at tale med gruppen over flere omgange om, hvilke ønsker de havde, og dermed gjort dem til medskabere af et opholdssted, der opfylder deres behov.

Friluftsfolket ønskede bl.a. at stedet skulle være 100% hærværkssikret, hvorfor teamet valgte en containerløsning, som kan lukkes helt af når stedet ikke bruges. Det færdige opholdssted afspejler også arkitekturen i området med røde mursten og røde tegl.

Friluftfolket og Kenneth Balfelt Team har hen over sommeren indrettet to sammensatte containere til et samlet rum med eget toilet. De har også arbejdet med brobyggende elementer til de andre brugere af parken, eksempelvis ved at toilettet er offentligt tilgængeligt og ved at opstille en offentlig cykelpumpe, hvor friluftsfolket kan tilbyde hjælp med cykelreparation.

Friluftsfolket skal selv stå for driften af stedet og toilettet og betale for el og vand.

Kilde: Kenneth Balfelt Team

Åbningen af beboerhuset finder sted i Roskilde Ring ved Ringparkens beboerhus d. 18 aug kl. 16.00.

Del artiklen

'Kenneth Balfelt Team skaber opholdssted i Roskilde'

Facebook