Jeremy Deller på Heartland

Jeremy Deller på Heartland

Jeremy Deller: Life Is To Blame For Everything. Pressefoto.

Kulturfestivalen Heartland har offentliggjort de første navne til ART-programmet til årets festival, der løber af stablen 29-31 maj. Hovednavnet er engelske Jeremy Deller, som vil lave et stedsspecifikt værk, der vil udforme sig på og omkring Egeskov Slot.

Deller startede med at skabe kunst i 90’erne, efter at han i 1986 havde mødt Andy Warhol og tilbragt to uger på The Factory i New York. I hele Dellers karriere har han været optaget af at vise kunst uden for de traditionelle galleri- og museumsrammer. Meget af hans kunst er skabt i samarbejde med andre og har ofte et politisk aspekt ved at involvere andre mennesker i den kreative proces.

“Deller er med sine ofte samfundskritiske, kommenterende og utraditionelle værker blevet en af samtidskunstens mest signifikante stemmer over de sidste to årtier. Den stemme ser vi frem til at vores gæster skal opleve, og vi håber på, at kunsten kan være medvirkende til at rykke lidt ved deres verdenssyn”, siger Janne Villadsen, co-ansvarlig for ART-programmet på Heartland.

Blandt de andre offentliggjorte kunstnerne er den fransk-britiske duo Sans façon. Med et humoristisk tvist udforsker duoen forholdet mellem mennesker og steder igennem stedspecifikke projekter. You are here er titlen på værket, som den fransk-britiske kunstnerduo vil vise på Heartland til sommer. Værket refererer til den pil, man finder på et turistkort eller Google Maps – og det er med denne reference, at installation vil minde gæsterne om deres plads i verden.

Sans façon: You are here. Pressebillede.

En række danske samtidskunstnere er også på programmet

Gun Gordillo har arbejdet med neonlys som en integreret del i sin kunst siden 1974. Lac Miroir er navnet på den nye installation, der vil møde publikum på skovsøen, hvor omkring festivalen udspiller sig. Fritflydende vil Lac Miroir lege med sollys, neonlys og refleksioner både dag og nat.

Hesselholdt & Mejlvang vil skabe en ny stedspecifik installation ved festivalens indgang – og dermed udgøre gæsternes første kunstneriske møde samt sætte det sidste aftryk, inden de igen forlader Heartland. Læs mere om dem i Ugens Kunstnere.

Ursula Nistrup arbejder med og er fascineret af lyd. Værkserien på dette års festival hedder Amplified Views og iscenesætter et unikt samspil mellem lyd, design og kunst til en forstærket både visuel og sanselig oplevelse for gæsterne på Heartland. Bliv klogere på Nistrups kunst her.

Molly Haslund medbringer på festivalen et udvalg af sine Koordinationsmodeller, der en serie modificerede og opskalerede redskaber, hun har skabt over en årrække. Her kan du læse mere om Haslund.

Velkomstdessert er navnet på Kasper Hesselbjergs deltagende performance på Heartland. Et ”serveringsværk” kalder Hesselbjerg det selv. Find ud af mere om Hasselbjergs univers her.

Kilde: Heartland Festival

Del artiklen

'Jeremy Deller på Heartland'

Facebook