JCE Biennale 2021-2023 aflyst

JCE Biennale 2021-2023 aflyst

Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen. Presesfoto.

Den internationale biennale for samtidskunst JCE Biennalen er aflyst i 2021-2023. Det betyder, at der i år ikke vil blive optaget kunstnere til at repræsentere Danmark i biennalen. Det forsøger Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen imidlertid at råde bod på ved at give kunstnerne en chance for at deltage i udstillingen Ung Dansk Samtidskunst ’22.

JCE Biennalen har gennem de sidste 20 år turneret mellem syv byer i Europa. En jury har hvert år udvalgt otte unge kunstnere, der skulle repræsentere de forskellige lande. Chancen for at blive udvalgt ved JCE Biennalen 2021-2023 blev åbnet i januar 2021, men nu har biennalen meddelt, at JCE Biennalen er sat på pause, og 2021-2023 versionen er aflyst.

I de seneste år har JCE Biennalens faste udstillingssted i Danmark været i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen, og her skulle biennalen 2021-23 også finde sted. Kunstbygningen ønsker fortsat at hylde de unge danske kunstnere ved at lancere en ny udstilling under navnet Ung Dansk Samtidskunst ’22. Udstillingen har samme optagelseskriterier som JCE Biennalen og løber af stablen i foråret 2022.

De udvalgte kunstnere vil modtage et honor og herudover vil kunstbygningen følge kunstnernes arbejde og formidle dette. Juryen, der står for udvælgelsen af kunstnere, består af: billedkunstner og medlem af Vrå-udstillingen Bruno Kjær, billedkunstner og leder af Hjørring Grafisk Værksted Julie Peter, billedkunstner og formand for Vrå-udstillingen Søren Elgaard, formand for Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen Anders Engelund og leder i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen Mathias RT Kristensen.

For at ansøge om deltagelse i Ung Dansk Samtidskunst ’22 skal man være under 40 år, og man skal enten være dansk statsborger eller bosiddende i Danmark. Der kan ansøges fra dags dato og frem til 1. april kl. 23.59.

Læs mere om optagelseskriterierne her.

Kilde: Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen.

Del artiklen

'JCE Biennale 2021-2023 aflyst'

Facebook