Heartland præsenterer første kunstner på årets ART-program

Artiklen er produceret som led i et mediesamarbejde med Heartland.

Heartland præsenterer den første kunstner på årets ART-program. Det drejer sig om den 50-årige britiske kunstner David Shrigley, der udstiller et nyt værk skabt specielt til festivalen.

Heartland
David Shrigley. Foto: Craig Gibson

Kulturfestivalen Heartland står på fire programsøjler: MUSIC, ART, TALKS og FOOD. Der er allerede offentliggjort en række internationale navne på tre af søjlerne, og i dag kan festivalen offentliggøre sit første navn på ART-programmet, britiske David Shrigley, der vil vise sit nye kæmpeværk SWAN-THING.

David Shrigley udtaler om SWAN-THING:
”Denne svane er det største kunstværk, jeg har lavet. Det er et værk, som er designet til at udfylde så stort et rum som muligt. Jeg ville gerne have lavet det større end slottet, men det var åbenbart ikke muligt. Men det optager stadig en masse plads – meget mere end de andre (ægte) svaner gør.”

SWAN-THING kan opleves i voldgraven foran Egeskov Slot, hvor den vil stå – forhåbentlig omringet af slottets virkelige svaner.

Heartland
David Shrigley: Swan Thing, 2019. Foto: David Shrigley

”Vi er meget stolte over at have David Shrigley med på Heartland i år”, siger Rasmus Quistgaard og Janne Villadsen, der står bag ART-programmet på festivalen. “Han er en af Englands mest anerkendte kunstnere, og vi har længe været fascineret af hans skæve, satiriske univers, hvor han arbejder med temaer, der spejler hverdagsliv og menneskelige handlinger, som af en eller anden grund bare er virkelig sjove”.

Foruden SWAN-THING vil David Shrigley også designe dette års officielle Heartland t-shirt.

Frem mod Heartland 2019 vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden inden for MUSIC, ART, TALKS og FOOD. De vil alle kunne opleves på festivalen, der finder sted fra torsdag d. 30. maj til lørdag d. 1. juni 2019.

Kilde: Heartland

David Shrigley er født i 1968 og voksede op i Leicester, inden han flyttede til Skotland for at læse ved Glasgow School of Art i 1988-1991.

Han vintermørke humor er blevet kaldt typisk glasgowisk efter byen, hvor han boede i 27 år. Han er i dag bosat i Brighton.

Han bevæger sig inden for adskillige medier, herunder tegninger, malerier, skulpturer, animation, performance og musik og har været udstillet over hele verden. Mest kendt er han nok for sine karakteristiske tegninger, som er blevet bragt i utallige aviser og magasiner.

Heartland 30-1 jun.
Heartlandfestivalen har et omfattende kunstprogram. Mange steder i Egeskovs Slotspark vil man opleve kunsten som en integreret del af festivalen. I år præsenteres også en helt ny scene for kunsten, nemlig Artrium.

Artiklen er produceret som led i et mediesamarbejde med Heartland.

Del artiklen

'Heartland præsenterer første kunstner på årets ART-program'

Facebook