Fra Nordvest til Kongens Nytorv – Art Weeks Art Tours viser dig Købehavns kunstscene

Fra Nordvest til Kongens Nytorv – Art Weeks Art Tours viser dig Købehavns kunstscene

Med en kunstguide i spidsen viser Art Week rundt til udstillingssteder, også i byens kanter. Her er den cyklende kunsttur nået på Nørrebro. Foto: Christian Brems

TEMA: Art Week 2021

Kunsten.nu har fokus på Art Week 28 sep - 3 okt.
Art Week er en kunstfestival i København med over 50 deltagende aktører, events, udstillinger og art tours. Art Week er søskendeorganisation til kunsten.wp.stage.ng.peytz.dk.

Der er gode muligheder for at opleve Københavns kunstscene, når Art Week inviterer novicer så vel som erfarne kunstgængere med på kunstture til fods og på cykel. Herunder får du et overblik over dette års Art Tours.

Gåture

2400 NV: Besøg Til Vægs, Nils Stærk, Nicolai Wallner og Art Hub
I Nordvest ligger gallerierne side om side med designvirksomheder, autoværksteder og arbejderkarréer. På den guidede tur kan du mærke områdets særlige vibe og se nogle af de største og mest rå udstillingslokaler i byen. Turen slutter med en kunstnerisk performance hos Art Hub på Thoravej 29.
30 sep kl. 15.30

Køb billet

Reality Check: Besøg Gether Contemporary, PS Hatch&Bloom og Fotografisk Center på Vesterbro
Midt i Kødbyens industrielle reminiscenser finder du gallerierne mellem natklubber, cykelhandlere og restauranter. Gå på opdagelse i dette livlige hjørne af galleriscenen, hvor du kan få et indblik i, hvad der rører sig netop nu inden for dansk og udenlandsk kunst.
1 okt kl. 16.00
Køb billet

Kunstens kvinder: Besøg Marie Kirkegaard Gallery, SPECTA og Alice Folker Gallery i Indre By
På denne tur kan du opleve gallerier udelukkende drevet af kvinder. Omgivet af Københavns kanaler og med en ekspertise inden for skandinavisk og international kunst, byder disse gallerier på samtidskunst fra øverste hylde.
2 okt  kl. 13.00
Køb billet

Vilde blomster og hvide vægge: Besøg Tableau, Martin Asbæk Gallery og KANT i Indre By
I området omkring Kongens Nytorv kan du både møde etablerede navne såvel som nye spillere, der udfordrer, hvad et galleri kan være. Området er kendt for sine eksempler på en nyere tendens i kunstbranchen, hvor kunst og design mødes.
2 okt kl. 13.00
Køb billet

Den sorte firkant: Besøg Annual Reportt, Lokale, Mathias Malling Atelier og Bricks Gallery på Nørrebro
Det Indre Nørrebro byder på en livlig og eksperimenterende kunstscene med alt fra etablerede gallerier til pop-up kunstinstallationer. Gå på opdagelse i området, der engang var kendt som ‘den sorte firkant’ og afrund turen hos Bricks Gallery i Blågårdsgade, hvor der vil blive serveret forfriskninger.
2 okt kl. 15.00
Køb billet

Cykelture

Skitser, bøger og en kælder under Netto: Besøg SKITSE, Bladr, K19 og Lagune Ouest på Nørrebro
Art Week inviterer på cykeltur i kunstens tegn. I bedste tour de chambre-stil kan man cykle fra udstillingssted til udstillingssted på Nørrebro, hvor deltagerne vil blive introduceret til bydelens blomstrende kunstscene. Turen slutter af med en finissage hos Lagune Ouest på Tagensvej 85.
2 okt kl. 15.00
Køb billet

Slim, krystaller og talende køkkener: Besøg Sirin Gallery x Nicolaj Bo, Ekely, C4 og Rose Eken X Sidse Cartens på Vesterbro
Du kan opleve alt fra køkkenforhandlere til kunstbutikker og keramik på en tur gennem Vesterbros gader og stræder, hvor du bliver introduceret til bydelens unikke udstillingssteder. Turen afsluttes med forfriskninger i billedkunstner Rose Ekens baggård på Gasværksvej.
3 okt kl. 13.00
Køb billet

Se mødesteder for de enkelte kunstture ved at trykke på overskrifterne.

Billetterer fås gennem Politiken Plus.

Fakta:
Art Week har eksisteret siden 2013. I år deltager knap 60 udstillingssteder i festivalens program, der kan ses på Art Week.

TEMA: Art Week 2021

Kunsten.nu har fokus på Art Week 28 sep - 3 okt.
Art Week er en kunstfestival i København med over 50 deltagende aktører, events, udstillinger og art tours. Art Week er søskendeorganisation til kunsten.wp.stage.ng.peytz.dk.

Del artiklen

'Fra Nordvest til Kongens Nytorv - Art Weeks Art Tours viser dig Købehavns kunstscene'

Facebook