Forårsguide Vestdanmark

Forårsguide Vestdanmark

Kapwani Kiwanga: Flowers of Africa. Foto: Anders Sune Berg.

Foråret byder på lysere tider og lunere – omend lunefuldt – vejr. Med andre ord: En perfekt mulighed for at besøge nogle af de mange, spændende udstillinger på museer og kunsthaller, der nu igen har slået dørene op for et kulturhungrende publikum. Her er et udvalg af kunstudstillinger, du ikke må gå glip af i Vestdanmark i Kr. Himmelfartsferien.

ARoS
This is not Africa – unlearn what you have learned
24 mar – 24 okt

Udstillingen griber forstyrrende ind i en traditionel og stereotyp vestlig fortælling om ’det afrikanske’. Den involverer værker, som på forskellig vis parodierer, gennembryder, dekonstruerer eller etablerer nye forståelsesrammer og udtryksformer.

Esbjerg Kunstmuseum
WUNDERKAMMER 3 – DNArt
24 apr – 16 jan

DNArt er kurateret sammen med DNA-forskere, som arbejder med at udvinde viden fra livets usynlige, men samtidig mest fundamentale byggesten. Men hvordan kan vi sanse og forstå de dele af virkeligheden, vi ikke kan se, og hvordan kan et fund af en lille knogledel eller en enkelt tand give os indsigt i menneskehedens evolutionshistorie?

Holstebro Kunstmuseum
Alt Dette Er Deres! Albert Mertz 100 År
21 apr – 16 maj

Udstillingen tager os på en rejse gennem en række af det 20. århundredes forskellige kunstneriske strømninger set gennem Mertz’ egen kunst: Fra surrealisme, over eksperimentalfilm, abstrakt realisme, collage, assemblage, popkunst og konceptuelt maleri.
Se billeder fra udstillingen her

Toyin Ojih Odutola: Imitation Lesson – Her Shadowed Influence, 2019. © Toyin Ojih Odutola.

Kunsten – Museum of Modern Art
Toyin Ojih Odutola – Modvægtens teori
21 apr – 30 maj

Monumentale tegninger og et narrativ af episke dimensioner, der er suppleret af et intenst lydbillede. Udstillingen får beskueren til at genoverveje traditionelle magtforhold og den konventionelle idé om historie, køn og seksuelle relationer.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Kunsthal Aarhus
Det Jyske Kunstakademi: Present Tense – Afgang 21
7 maj – 6 jun

Hvert forår præsenterer Kunsthal Aarhus årets afgangsudstilling med værker af de dimitterende kunstnere fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus. Afgangsudstillingen er i år kurateret af South into North, der består af kuratorerne Francesca Astesani og Julia Rodrigues.

Det Fynske Kunstakademi
Afgang 2021 – hold on tight
7 maj – 26 jun.

Hold fast, slip ikke, hold om mig er en generations ønske om et intimt favntag; en søgen efter fælles holdepunkter i et individualiserende og uoverskueligt samfund. En insisteren på kunstens vigtige opgave – at skabe møder mellem mennesker, mellem regler og strukturer og den levede erfaring, mellem kunstner og publikum, mellem værkets materialer og håndens aftryk.

Kunsthal Nord
Jan S. Hansen: Pas Partu
1 maj – 28 aug

Den seneste tids udvidelse af de mentale og fysiske rum for den menneskelige bevidsthed er omdrejningspunkt for Jan S. Hansen undersøgelser. Her fremvises en række kondenserede forståelser af vores samtid, som har det til fælles, at de alle er påvirkede af nye teknologiske og neurovidenskabelige opdagelser i “The Cyber Space Age”.

Jacob Kirkegaard: Mellem rum på Kunstmuseet i Tønder. Pressefoto.

Kunstmuseet i Tønder:
Jacob Kirkegaard: Mellem Rum
22 jan – 19 sep 

Kirkegaard finder lyd på steder, som vi normalt betragter som dødstille – nemlig i kapellet og langs vildsvinehegnet ved den tyske grænse. I udstillingen præsenteres både helt nye værker lavet specielt til Kunstmuseet i Tønder samt highlights fra Kirkegaards mangeårige arbejde med lyd.

Museum Jorn
Miró og Jorn 21 apr – 29 aug

Udstillingen MIRÓ & JORN afslører hidtil ukendte forbindelser mellem de to kunstnere. Hvor Jorn i sin kunst forholdt sig til menneskelivet på godt og ondt, var Mirós blik rettet mod det universelle, kosmiske og magiske.

Trapholt
Mie Mørkeberg: Kryptomania
21 apr – 21 nov

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, som dog samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering.

Del artiklen

'Forårsguide Vestdanmark'

Facebook