Forårsguide Østdanmark

Forårsguide Østdanmark

Lilibeth Cuenca Rasmussen: Iris, 2021. Foto: David Stjernholm.

Foråret byder på lysere tider og lunere – omend lunefuldt – vejr. Med andre ord: En perfekt mulighed for at besøge nogle af de mange, spændende udstillinger på museer og kunsthaller, der nu igen har slået dørene op for et kulturhungrende publikum. Her er et udvalg af kunstudstillinger, du ikke må gå glip af i Østdanmark i Kr. Himmelfartsferien.

Copenhagen Contemporary
Lilibeth Cuenca Rasmussen: I am not what you see
29 apr – 5 sep

Art of Sport
21 apr – 24 okt

Elmgreen & Dragset: Short Story
21 apr – 24 okt

CC præsenterer et stærkt program med markante danske og internationale navne. Lilibeth Cuenca Rasmussen undersøger det nomadiske, etnicitet og identitet i fire monumentale skulpturer, der på forskellig vis krydser arkitektur, kostumer og boformer. Art of Sport tegner et alsidigt portræt af sportens væsen på godt og ondt, både som frirum, fællesskab og selvudvikling, men også et arnested for rivalisering, ekstremitet og usund kropsdyrkelse. Og vi bliver i sportens verden, når Elmgreen & Dragsets lader et drama udfolde sig på en tennisbane.
Læs vores interview med Lilibeth Cuenca Rasmussen her
Læs vores anmeldelse af Art of Sport her

Gl. Holtegaard
Jesper Just: Seminarium
23 apr – 4 jul

Jesper Just forvandler med totalinstallationen Seminarium Gl. Holtegaard til et tech-poetisk væksthus for plante- og menneskekroppe. Her er biologi og teknologi smeltet sammen – næsten som til en fælles organisme, som bogstaveligt talt lever og ånder for øjnene af os. Just går i dialog med kunsthallens barokke anlæg med sit forførende filmiske univers og særegne formsprog.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her
Læs vores Ugens Kunstner-portræt af Jesper Just her

Glyptoteket
Paul Gauguin: Hvorfor er du vred?
19 nov 2020 – 16 maj

Særudstillingen genbesøger fortællingen om en af fransk kunsts mest mytologiserede figurer og udfordrer den fortælling, vi umiddelbart kender. Udstillingen tematiserer igennem et alsidigt udvalg af historisk arkivmateriale, billedkunst og litteratur, hvordan Gauguins værkproduktion fra Tahiti ikke stod alene, men var del af et større politisk og kulturhistorisk landskab.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Thomas Hirschhorn: Community of Fragments, Gl. Strand, København, 2021. Foto: David Stjernholm.

GL STRAND
Thomas Hirschhorn: Community of Fragments
21 apr – 6 jun

Udstillingen forvandler hele arkitekturen i GL STRAND til et ikke-arkitektonisk rum. Hirschhorn har gennem en årrække arbejdet med ruinen som et konkret fysisk rum, og han udforsker her de begreber om ødelæggelse og fiasko, der knytter sig til fænomenet. Men ruinen rummer ikke blot ødelæggelse – men også optimisme og håb og giver anledning til at bygge op på ny og starte forfra.
Læs vores interview med Thomas Hirschhorn her

Kunsthal Charlottenborg
Afgang 2021
21 apr – 23 maj

Den traditionsrige afgangsudstilling fra Det Kgl. Danske Kunstakademi. Årets dimittender bidrager individuelt til udstillingen, men samtidig er Afgang 2021 en gruppeudstilling, der kan pege på, hvad der sker på kunstscenen netop nu. Afgang 2021 kurateres af Vermilion Sands, der siden 2016 har produceret udstillinger primært på Ydre Nørrebro.
Læs vores anmeldelse af afgangsudstillingen her

Louisiana
Arthur Jafa: MAGNUMB
21 apr – 31 okt

Jafa beskæftiger sig med misforholdet mellem dyrkelsen og forbruget af den sorte amerikanske kultur og de sorte amerikaneres sociale status i det amerikanske samfund. Udstillingen viser Jafas filmiske hovedværker, heriblandt et nyt videoværk skabt til udstillingen, sammen med en lang række værker i andre medier, hvoraf flere også er skabt til lejligheden.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Malmö Konstmuseum
Gruppeudstilling: Sustainable Societies for the Future
29 mar- 23 maj

Hvordan skaber vi nye ideer og handlinger for en bæredygtig verden? Udstillingen udspringer af en af samtidens mest komplekse og overhængende udfordringer: Hvordan vi skaber sikre, inklusive og bæredygtige samfund. 24 kunstnere og kunstnergrupper bidrager med værker, der inviterer til dialog og engangement, lokalt såvel som globalt.
Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Iselin Forslund Toubro: Still fra Et ridt mod det tomme, 2020. Foto: Iselin Forslund Toubro.

Overgaden
Overgaden INTRO: Kim Richard Adler Mejdahl: Liljegrotten
27 nov 2020 – 16 maj

Overgaden INTRO: Iselin Forslund Toubro: Et ridt mod det tomme
27 nov 2020 – 16 maj

Under Overgadens udviklingsprogram for unge kunstnere INTRO præsenterer Overgaden to soloudstillinger. Med lige dele sort humor, poesi og absurditet forvandler Kim Richard Adler Mejdahl Overgaden til en bizar og musisk drømmeverden, hvor lys spirer op fra ødelæggelserne. Toubro præsenterer en performativ filmisk og installatorisk fortælling om fællesskaber, idealer og bristede ambitioner.
Læs vores anmeldelse af udstillingerne her
Læs vores kunstnerportræt af Kim Richard Adler Mejdahl her

Skovhuset Kunst & Natur
Langt Ude i Skoven (På opdagelse i naturen)
21 apr – 13 jun

Otte kunstnere fra ind- og udland deltager i udstillingen, der tager afsæt i lysten til at bevæge sig ud i naturen og gå på opdagelse i dens både komplekse og poetiske verden. Gennemgående for værkerne i udstillingen er, at det kan være svært at skelne mellem, hvad der er naturligt og hvad der er menneskeskabt – mennesker, kultur og natur er bundet sammen.
Læs vores interview med Tue Greenfort her

SMK – Statens Museum for Kunst
Kirchner og Nolde – til diskussion
21 apr – 1 aug

Udstillingen viser, hvordan Kirchners og Noldes billedkunst udviklede sig gennem et komplekst samspil mellem kunst, antropologi og kolonialisme. Den tidlige antropologi, der ligesom kunsten, udfoldede sig inden for rammerne af det koloniale system, præsenteres som en del af konteksten for Kirchners og Noldes værker, og som en kilde til deres menneske- og kultursyn.
Læs vores interview med direktør for SMK Mikkel Bogh her

Del artiklen

'Forårsguide Østdanmark'

Facebook