FællesRum – et nyt residency på Kunsthal Rønnebæksholm

FællesRum – et nyt residency på Kunsthal Rønnebæksholm

Kunsthal Rønnebæksholm i Næstved. Pressefoto.

Kunsthal Rønnebæksholm og kunstinstituttet SixtyEight Art Institute har indgået et samarbejde om et nyt residency og kunstnerisk program, hvor en række professionelle danske kunstnere inviteres til at tage ophold på Rønnebæksholm.

Projektet FællesRum er en treårig indsats og et nyt kreativt residency program skabt i et samarbejde mellem SixtyEight Art Institute og Kunsthal Rønnebæksholm. Projektet tilbyder et residency ophold på Rønnebæksholm i Næstved.

Under opholdet får kunstnere ifølge initiativtagerne mulighed for at udøve og udvikle deres kunstneriske praksis på nyskabende og innovative måder, og samtidig indgå i arbejdsgange på kunsthallen og bidrage til at understøtte lokale og kunstneriske fællesskaber i Næstved og København. Dette sker med støtte fra begge institutioner.

Målet med FællesRum er, at udvikle et program, der er lokalt forankret og fællesskabsdannende og som bidrager med aktuelle debatter. Igennem programmet samarbejdes også med Næstved Kommunes Talentskoles forfatterlinje og SixtyEight Art Institute fra København omkring nye, digitale og skrevne formidlingstiltag. Samtidig ønsker institutionerne at være drivkraft for kulturel og kunstnerisk vidensdannelse, der for kunsthallens vedkommende skal styrke sin attraktion for besøgende og kunstnere.

Kilde: SixtyEight Art Institute og Kunsthal Rønnebæksholm.

Del artiklen

'FællesRum - et nyt residency på Kunsthal Rønnebæksholm'

Facebook