Få smag for samtidskunsten under årets Art Week

Få smag for samtidskunsten under årets Art Week

Art Week er et tilbud til nye kunstelskere og de garvede kendere. Samtidig arbejder Art Week for at fremme samtalen i samfundet om kunstens betydning, bl.a. ved hjælp af omfattende formidlingsarbejde – herunder udgivelsen af en avis med analyse, kunstnerportrætter og overblik over Kunstugens omfattende program. Foto: Lara Osorio.

TEMA: Art Week 2021

Kunsten.nu har fokus på Art Week 28 sep - 3 okt.
Art Week er en kunstfestival i København med over 50 deltagende aktører, events, udstillinger og art tours. Art Week er søskendeorganisation til kunsten.wp.stage.ng.peytz.dk.

Fra den 28. september går det løs med årets udgave af Art Week, der efter halvandet års dvale på grund af Corona nu er tilbage for at fejre samtidskunstscenen. Mere end synssansen skal tages i brug for at opleve kunsten under dette års Art Week: Dét at få mad og drikke i munden bliver et tilbagevendende tema i mange af de kunstneriske events under kunstugen, som i år har samlet næsten 60 udstillingssteder i programmet.

Samtidskunst er godt for øjnene, og i år skal også smagsløg og ører sættes i sving under årets Art Week. For programmet myldrer med sanseoplevelser, lydvandringer, filmvisninger på vuggende vand – og kunstoplevelser, som skal opleves med mund og mave!

”Hele programmet samler sig i disse dage, hvor vores programavis er på vej i trykken. Nu kan vi for alvor se, at møderne med kunsten under kunstfestivalen flere steder bliver en oplevelse også for smagsløgene”, siger Art Weeks programchef Jan Falk Borup og fortsætter:

”I Nikolaj Kunsthal har vi tre Smag Kunsten-performances omkring frokosttid fredag, lørdag og søndag; her skal publikum fx opleve æg kogt på intuition. Andre steder får publikum serveret te som en del af kunstoplevelsen, både i Galleri TABLEAU, hvor billedkunstneren Cathrine Raben Davidsen præsenterer nye værker, og mellem boligblokkene i Lundtoftegade, hvor kunstprojektet Til Vægs har en performance, som inkluderer smagsoplevelser.”

Art Weeks program spænder vidt: fra kunstteoretiske debatter på SMK og Glyptoteket til en paneldebat om, hvordan vi skaber kreative rum, præsenteret af kunstnergruppen PRUST, som laver udstillingsrum i en hestetrailer.

Lyd bliver et andet gennemgående tema i årets festival. Faktisk åbner Art Week med et lydværk, skabt af multikunstneren Ragnhild May, der opstiller såkaldte cyborg-orgler i Nikolaj Kunsthals aktuelle udstilling og uropfører et værk på de uortodokse instrumenter, samtidig med at hun spiller på kunsthallens elektroniske orgel. Rundetaarn byder på lydvandringer under årets Art Week, ligesom koncerter er del af Art Bar-programmet hos eksempelvis udstillingsstedet Simian i Ørestaden.

”Næsten 60 udstillingssteder deltager i årets Art Week, Malmö er første gang med i programmet, der derudover strækker sig fra Arken til Louisiana. Og så rummer programmet et dusin Art Tours, enten på cykel gennem københavnske bydele eller vandringer, hvor en kunstkyndig tager publikum med rundt til interessante værker og udstillingssteder. Vi ved fra tidligere år, at netop Art Tours er noget, både de garvede og nye kunstelskere sætter stor pris på”, slutter Falk Borup.

Kilde: Art Week

Københavns Kunstuge, Art Week, afvikles i 2021 fra 28. september til 3. oktober.
Art Week har fundet sted i København siden 2013 – med undtagelse af 2020, hvor festivalen måtte aflyses på grund af pandemien.

TEMA: Art Week 2021

Kunsten.nu har fokus på Art Week 28 sep - 3 okt.
Art Week er en kunstfestival i København med over 50 deltagende aktører, events, udstillinger og art tours. Art Week er søskendeorganisation til kunsten.wp.stage.ng.peytz.dk.

Del artiklen

'Få smag for samtidskunsten under årets Art Week'

Facebook