Eva Koch høster stor anerkendelse

Eva Koch høster stor anerkendelse

Eva Kochs videoværk Calais. Foto: Anders Sune Berg.

Præmiering

Salammbô

29 okt 2010 6 feb 2011

Eva Koch

Ny Carlsberg Glyptotek
Se kort og tider

Statens Kunstfond præmierer værket Calais skabt af videokunstneren Eva Koch til Ny Carlsberg Glyptotek.

Eva Koch har netop fået sit nye videoværk Calais præmieret med 50.000 kroner af Statens Kunstfond. Værket sætter den klassiske skulptur i en nutidig sammenhæng.

Statens Kunstfond fremhæver, at Eva Koch både “udfordrer” og “iscenesætter” kunsthistoriens figurer.

Præmieringen glæder også Glyptotekets direktør Flemming Friborg: “Eva Koch er gået til opgaven med stor sans for huset og de udvalgte kunstværkers mange betydningslag. Jeg er derfor meget glad for, at hun opnår anerkendelse for sit arbejde”.

Calais før og nu
Calais er et video- og lydværk fra 2010. Eva Koch har skabt værket til Rodins skulptur Borgerne fra Calais. Rodin fortolker her en legende om seks desperate franskmænd, der i 1347 ofrede sig for at redde deres by under en engelsk belejring. I sit værk bringer Eva Koch de seks borgere tilbage til byen, som den ser ud i dag, ved at give skulpturen en videobaggrund. Det sker ifølge kunstneren for at vise en sammenhæng mellem fortid og nutid:

“I videoen Calais fokuserer jeg på trafikken mellem Dover og Calais, der ligesom for 700 år siden forbinder England med resten af Europa. Også i dag er der desperate mennesker i Calais. Det er nutidens illegale immigranter, der forsøger at krydse over og under kanalen”, siger Eva Koch og fortsætter:

“Jeg er stolt over, at Statens Kunstfond har valgt at præmiere Calais. Det er et stort skulderklap givet af kolleger. Det betyder virkelig meget for mig”.



Calais er en del af udstillingen Salammbô på Ny Carlsberg Glyptotek.

I forbindelse med Salammbô har Flemming Friborg, Mikkel Bogh, Lars Movin og Mai Misfeldt udgivet bogen Eva Koch, der gennemgår kunstnerens karriere frem til i dag.

Præmiering

Salammbô

29 okt 2010 6 feb 2011

Eva Koch

Ny Carlsberg Glyptotek
Se kort og tider

Del artiklen

'Eva Koch høster stor anerkendelse'

Facebook