Eliyah Mesayer tildeles Sven Dalsgaards Fonds legat

Eliyah Mesayer tildeles Sven Dalsgaards Fonds legat

Eliyah Mesayer: Seven Flags, Den Frie Morgen, vol. I, 2020. Foto: Malle Madsen.

Eliyah Mesayer modtager legatet på 55.000 kr., der tildeles yngre, eksperimenterende kunstnere

Hvert år tildeles Sven Dalsgaards legat til en ung kunstner, som udmærker sig ved en eksperimenterende tilgang til sit materiale og i år tilfalder legatet Mesayer for sit kunstneriske arbejde “der på subtil og poetisk vis vækker tanker om og sansninger af potentielle historier og transformation til live”.

Fonden supplerer motivationen: “Med en stringent visuel poetik overlejrer hun mundtlig historieoverlevering og arkivfund med den smukt fremmanede nation Illiyeen. Illiyeen er på samme tid et nyt og et ældgammelt sted fremtænkt af kunstneren. Her er alle og én på samme tid borgere og statsløse og suverænitet udøves som en forlængelse af hendes kunst.”

Selv udtaler Mesayer: “Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed over at have fået tildelt Sven Dalsgaards Legat for yngre eksperimenterende kunstnere. Jeg er så overvældet og meget rørt over hvor meget kærlighed, tro og håb Illiyeen har modtaget. Og især over den støtte Illiyeen projektet har modtaget, over det seneste år. En helt særlig tak til Galvin Harrison T.N.G Projects for at huse Illiyeen og ikke mindst bære bannerne når jeg ikke kan. En dybfølt tak til Angel Wei, hjerteven, komponist og samarbejdspartner, det er en ære at udfolde nationen med jer.”

Eliyah Mesayer (f. 1987) bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2020. Mesayer arbejder i sine værker med fortælling og sandhedskonstruktioner i et værk, der balancerer tærsklen mellem virkelighed og fiktion, hardcore realisme og fantom, kendsgerning og indbildning.

Kilde: Den Frie Udstillingsbygning.

Del artiklen

'Eliyah Mesayer tildeles Sven Dalsgaards Fonds legat'

Facebook