Det skal du se! Uge 38

Det skal du se! Uge 38

Mika Rottenberg: Cosmic Generator (loaded #1), 2017. Louisiana Museum of Modern Art.

Så er der igen anbefalinger til kunstudstillinger i hele landet, der lige er åbnet eller åbner lige om lidt.

Louisiana Museum of Modern Art
25 sep –  jan: Mika Rottenberg: Bowls Balls Souls Holes
I udstillingen blander Mika Rottenberg film, installation og skulptur og væver sandhed med fiktion. Centralt for Rottenbergs kunst er menneskers forhold til arbejdsfunktioner, værdiskabelse og fællesskaber: På den måde er det kunst, der beskriver den kapitalistisk civilisation.

SMK – Statens Museum for Kunst
23 sep – dec: Kunstmuseet – en filmkabaret af Astrup & Bordorff
Med et nyt filmværk bevæger kunstnerduoen Astrup & Bordorff sig bag om kulisserne på SMK og tegner et portræt af hele Danmarks kunstmuseum anno 2021. Filmen blander fakta og fiktion og er baseret på såvel research i museets arkiver som anekdoter og faglige betragtninger udsat for spekulation og skamløs overfortolkning.

Art Hub Copenhagen
17 sep – 31 okt: Thoravej 29
Art Hub flytter i 2023 ind i en til den tid nyrenoveret bygning på Thoravej i Københavns nordvestkvarter. Inden renoveringen går i gang, har de givet fem yngre kuratorer/kuratorgrupper mulighed for at skabe et midlertidigt udstillingsrum på hver deres etage. De fem kuratorer er: Feminist Collective With No Name (FCNN), Institut Funder Bakke, Culture Art Society (CAS), Kristian Vistrup Madsen og Mette Woller.

Augustiana Kunsthal & Kunstpark
24 sep – 28 nov: Mette Winckelmann: Laila Uti
Udstillingen Laila Uti er en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd. Udstillingen er bygget op omkring 3 meter høje vægmoduler, hvor man kan opleve malerier, beklædningsgenstande, lærreder og tekstilobjekter.

Anna Borgman: Think Tanks, 2020. Foto: Niels Fabæk.
Anna Borgman: Think Tanks, 2020. Foto: Niels Fabæk.

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
24 sep – 16 jan: Work it Out 
Udstillingen sætter fokus på vores fremtidige arbejdsliv og spørger ind til, hvordan kunsten og kunstmuseet kan skabe rammerne for en nytænkning af fremtidens arbejdsliv.

Kunsthal NORD
25 sep – 27 nov: Anna Borgman: Skønnede Reserver
Med Skønnede Reserver præsenteres Anna Borgmans kunstneriske arbejde i en omfattende soloudstilling, der tager afsæt i geologiens forbindelser til det politiske og antropocæne.

 

Del artiklen

'Det skal du se! Uge 38'

Facebook