Det skal du se! Uge 36

Det skal du se! Uge 36

Emilija Skarnulyte: t 1/2, 2019. Foto: Maksym Bilousov.

Redaktionen har igen scannet det kunstneriske landskab i hele landet, og anbefaler her en håndfuld udstillinger, som åbner i denne uge (eller lige er åbnet).

LOKALE
2 sep – 19 sep. Mette Høyen Andersen: Loom Works
Udstilling med kunstnerens vævninger fra 2019-2021 og et udvalg af tegninger. Sideløbende arrangerer Åse Eg og Camilla Nørgård skiftende mini-udstillinger med forskellige indgange til vævning og det tekstile.

Den Frie Udstillingsbygning
11 sep – 14 nov. Emilija Škarnulytė: t 1/2
Videoinstallationen t 1/2 vandt Future Generation Art Prize i Venedig i 2019 og er opbygget af optagelser fra blandt andet et atomkraftværk i Ignalina og CERN laboratoriet i Schweiz. Titlen stammer fra fysikken, hvor t 1/2 betegner halveringstiden for en kerne-partikel.

Bjørn Kromann-Andersen: Krukken, 2017.

Gammelgaard
11 sep – 21 nov 2021. Concepts and Objects
På trods af en stor diversitet i Eva Koch, Jette Gejl og Mette Gitz-Johansens praksis er de fælles om en optagethed af historien: den personlige historie såvel som de historier, der omslutter samtiden.

Museum Jorn
11 sep – 12 dec. Kvindelige kunstnere i og omkring CoBrA
Udstillingen undersøger 19 – kunsthistorisk oversete – kvindelige kunstneres bidrag til udviklingen af den abstrakte kunst i tiden omkring CoBrA-bevægelsen.

KunstCentret Silkeborg Bad
4 sep – 12 dec. Bjørn Kromann-Andersen: Alting har en bagside
Retrospektiv udstilling med kunstneren, hvis værker gennem hele karrieren har behandlet menneskets forhold til naturen. Kroman-Andersen har et frit forhold til skulpturelle udtryksmidler, og  hans værker er ofte båret af materialer tilpasset den kontekst, de er skabt i.

Del artiklen

'Det skal du se! Uge 36'

Facebook