Det skal du se! Uge 35

Det skal du se! Uge 35

Pressefoto: Lilibeth Cuenca Rasmussen: Gynophobia, 2020. Foto: Miriam Dalsgaard, Politiken.

Sommeren går så småt på hæld. Når vinden rusker, eller lumske skybrud truer udendørsaktiviterne, er der heldigvis masser af spændende udstillinger indendøre. Vi anbefaler her et udvalg af kommende udstillinger, som du ikke må gå glip af!

Rundetaarn
4 sep – 31 okt Kvindelivsfestival: OVERGANGE #2
Festivalen ser på kvindelivets overgange gennem kvinders egne blikke anno 2021 – fra biologiske, sociologiske, eksistentielle, teologiske og kunstneriske perspektiver. Udstillingen præsenterer en lang række kvindelige kunstnere, musikere, forskere, debattører og oplægsholdere.

Alice Folker Gallery
3 sep – 6 nov Tue Greenfort: Marken er mejet

I udstillingen blotlægger Greenfort nogle af de påvirkninger, det monokulturelle jordbrug har, og hvordan vi dermed indirekte favoriserer arter, der kommer til at dominere vores landskab og måltider fremover.

ARKEN
4 sep 2021 – 9 jan 2022 Blomsten i kunsten

Udstillingen fortæller historien om menneskers fascination af blomstens verden. Den undersøger, hvordan blomsten som motiv i kunsten spejler skiftende tiders verdensbilleder, natursyn og samfundsforhold – fra 1800-tallets voluminøse blomstermalerier til samtidskunstens økokritiske strømninger.

 

Hartmut Stockter: Rotteforvandler, 2008. Pressefoto.

Kunstbygningen i Vrå
5 sep – 14 nov Gruppeudstilling: ANIMALS
Temaudstillingen omhandler forholdet mellem dyr og mennesker. Dyrene er både vores trofaste kæledyr og skræmmende væsener. De former vores fantasi og er afsæt for fortællinger i eventyr og mytologi.

Ebeltoft Kunsthal
4 sep – 24 okt Rolf Nowotny: SÅ RÆD SÅ RÆD, SÅRET SÅ SÅRET
I Nowotnys værker bliver selvet bearbejdet som en organisk, processuel fortælling. Ved Nowotnys gentagne brug af strategier og troper fra horrorfilm ønsker han at slå revner i indgribende strukturer, som findes repræsenteret i vores fysiske omgivelser såvel som på dybe psykologiske planer.

M100
3 sep – 26 sep Matilde Duus: Den Sidste Vinter
Den Sidste Vinter er en poetisk og skrøbelig installation, hvor de enkelte elementer samler sig til et rummeligt vinterlandskab. Duus arbejder fortrinsvis med materialet glas og pigment brændt på glas, og glassets flydende transparente og lette kvaliteter udnyttes her som association til isen, vandet, det foranderlige og uhåndgribelige.

Del artiklen

'Det skal du se! Uge 35'

Facebook