Det skal du se! Uge 34

Det skal du se! Uge 34

Kunsthal Aarhus åbner ny udstilling, der kredser om ekstremsport. Pressefoto.

Kunstsæsonen er for alvor skudt igang, og der er et overflødighedshorn af seværdige udstillinger på trapperne. Få det fulde overblik i vores Art Guide. Her anbefaler vi en lille håndfuld af de mange udstillinger, der åbner lige om lidt.

Kunsthal Aarhus
28 aug – 30 jan: Go Extreme
Gruppeudstillingen handler om, hvordan ekstremsport og kunst sammen tilbyder nye perspektiver på menneskets jagt for at nå hinsides kroppens fysiske og mentale begrænsninger. Med både kunstnere og sportsfolk – og med et omfattende eventprogram.

Frederikshavn Kunstmuseum
28 aug –16 okt: There is a line
Gruppeudstillingen med blandt andre Lea Porsager, Ursula Reuter Christiansen og Astrid Svangren handler om kunstnernes forhold til tegning. Om tegning som begreb. Om tegning som ’kunstens urmedie’.

 

Tora Balslev og Felia Gram-Hanssen deltager i Havebiennalen – en kunstudstilling, der folder sig ud i en kolonihaveforening i Rødovre. Pressefoto.

Havebiennalen 2021
28 aug – 15 sep
Samtidskunst i kolonihaven! 14 kunstnere og kuratorer benytter deres haver som udstillingsrum i haveforeningen Sommerhuskolonien ABC i Rødovre. Med blandt andre Rasmus Røhling, Hannah Toticki Anbert, Maiken Stæhr og Cilla Leitao.

SMK Statens Museum for Kunst
28 aug – 21 nov: Efter stilheden – kunstens kvinder tager ordet
Efterårets store udstilling trækker nogle af kunsthistoriens markante kvindelige kunstnere frem i lyset. Med afsæt i 1970’ernes kvindefrigørelse sættes fokus på, hvordan kvinder de seneste 100 år har brugt kunsten for at skabe forandring i verden.

Politikens Forhal
26 aug – 30 okt: Birke Gorm: full stop
Udstillingen byder blandt andet på film med animeret sækkestol og skammel – komiske som gamle sort-hvid film. Men ganske som disse film også indeholder smerte og poesi, vandrer Birke Gorms udstilling ad omveje ind i en kompleks samtale om forskellene mellem arbejde og hvile, mellem pligt og lyst, og mellem hårdt og blødt.

Nils Stærk
25 aug – 16 okt: Superflex: Like a Force of Nature
Udstillingen blender økonomiske og naturlige fænomener: Her er modeller af bankhovedkvarterer, der tjener som blomsterkrukker for hallucinogene planter. Og skulpturer i nationale pengeseddel-farver, arrangeret i universelle mønstre fra naturen.

 

Del artiklen

'Det skal du se! Uge 34'

Facebook