Det skal du se! Uge 23

Det skal du se! Uge 23

Michael Armitage: Head of Koitalel, 2021. Foto: Michael Armitage © Michael Armitage, Photo © White Cube, Prudence Cuming.

Sommeren har gjort sit indtog i Danmark, men der er også masser af kunstoplevelser, hvis du har brug for en pause i skyggen. Vi anbefaler her udvalg af aktuelle kunstudstillinger, som du ikke må gå glip af!

Glyptoteket
10 jun – 17 okt Michael Armitage – Beretning fra en analfabet
Armitage, der er født i Kenya, arbejder i spændingsfeltet mellem østafrikanske og europæiske traditioner. I Armitages monumentale oliemalerier sammenvæves politiske begivenheder, popkultur, sociale medier, folklore og personlige erindringer med mytologi og drømmelignende billeder.

Kunsthal Charlottenborg
12 jun – 8 aug 2021 Lea Porsager: Stripped
Vindmøllevinger i skiver, magnetiske bønnehjul og seksualiserede ikonmalerier er nogle af elementerne i Lea Porsagers soloudstilling, der udforsker grænserne mellem krop, viden og metafysik. Vi befinder os på skulpturens område – og samtidig helt andre steder, i tilstande af ophidselse og udmattelse.

Fotografisk Center
12 jun – 15 aug Astrid Kruse Jensen og Marie Sjøvold: Fortiden foran mig
Sorg og tab er gennemgående temaer i denne udstilling, som også handler om skønhed, skrøbelighed og poesi: Et særligt lys, et bestemt landskab eller en gestus vækker minder eller associationer. Minder os om noget, der var. Eller kan være ansats til at se verden på ny. Med en ny følsomhed.

Anders Bonnesen: Skiltemaleri, 2021.

Randers Kunstmuseum
12 jun – 26 sep Anders Bonnesen: Watch your language
Maleri, flade, sprog og tegn er omdrejningspunktet i udstillingen, hvor Bonnesen har lavet en række nye værker baseret på piktogrammer og andre simple visuelle symboler. Med udstillingen udforsker Bonnesen forholdet mellem sprog og billeder og går i dialog med museets faste samling.

Kunsthal NORD
13 jun – 6 aug Svend Bager og Søren Lose: landskabt
Udstillingen, der etableres langs den populære vandrerute Panoramaruten, undersøger forholdet mellem menneske og natur, og tager udgangspunkt i det betagende landskab i Bramslev Bakker. Kunstnerne har begge en researchbaseret praksis og værkerne, der er skabt til udstillingen, tager afsæt i lokale miljø-, natur- og biodiversitetsforhold.

HEART – Herning Museum of Contemporary Art m.fl.
12 jun – 31 okt Socle du Monde Biennale 2021 – Welcome back my friends to the show that never ends
I samarbejde med Skovsnogen, Tekstilmuseet, Herning City, Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Sct Johannes Kirke, Fermaten og Herning Højskole præsenterer biennalen værker af mere end 70 kunstnere. Biennalen, der oprindeligt var planlagt til at åbne i 2020 men blev udskudt pga. corona, bygger bro mellem fortid, nutid og fremtid – her mødes generationer af danske og internationale kunstnere for første gang eller til et hjerteligt gensyn.

Del artiklen

'Det skal du se! Uge 23'

Facebook