Det skal du læse! Juli 2021

Det skal du læse! Juli 2021

Lisbet Nielsen: SIGGIE.

Sommeren kalder, og det samme gør stranden, hængekøjen i haven og lange samtaler omkring havebordet. Kunsten.nu anbefaler i anden omgang det helt rigtige akkompagnerende sommerlæsestof, til inspiration og eftertanke i ferien.

SIGGIE

Lisbet Nielsen

48 polaroidbilleder har fundet vej op ad skuffen og ind i denne beretning om kunstfotografen Lisbet Nielsens datter Siggie. Fotografierne dokumenterer datterens rejse fra de begyndende teenageår frem til voksenlivet, hvor hun som attenårig bliver gravid. Den sideløbende fortælling mellem Siggies opvækst og de omskiftelige omgivelser dette udspiller sig i, danner rammen for en billedfortælling om forvandling, skønhed og kompleksitet.

Antal sider: 64
Pris: 297 kr.
Udgivelsesdato: 31. marts 2021
Forlag: DISKO BAY

Peter Larsen: MARACAS MARACAS.

MARACAS MARACAS

Peter Larsen

Denne nye artist book præsenterer nøje udvalgte raderinger, litografier, linoleumssnit og træsnit af Peter Larsen fra perioden 2011-2020 – altsammen trykt i serigrafi. Larsens værker er fortællinger om det smukke og mærkelige ved planterne, menneskene, stjernerne, dyrene, skulpturerne og katastrofen.

Antal sider: 48
Pris: 375 kr.
Udgivelsesdato: 9. april 2021
Forlag: CULT PUMP

Sianne Ngai: Vores æstetiske kategorier. Det gakkede, det nuttede og det interessante.

Vores æstetiske kategorier: Det gakkede, det nuttede og det interessante

Sianne Ngai

I denne omfattende kunstteoretiske undersøgelse af postmoderne kultur undersøger Ngai, hvordan henholdsvis det gakkede, det nuttede og det interessante manifesterer sig som æstetiske kategorier. Disse kategorier anvendes ifølge Ngai til at bearbejde en senkapitalistisk verden præget af massemedier, individualisme og kommercialisme.

Antal sider: 530
Pris: 350 kr.
Udgivelsesdato: 20. maj 2021
Forlag: Informations Forlag

Fuglemanifester

Lise Haurum, Kamilla Jørgensen, Tanja Nellemann Kruse, Bodil Sohn og Iben West

Dette nummer af ARK rummer fem fuglemanifester, som hver agerer stemmer for fuglene. Kunstnerne oversætter fuglenes skønsang til klagesang i forsøget på at give stemme og udtryk til sådan en undvigende, flakkende og måske endda uddøende form. Det udformer sig bl.a. i flere håndtrykte og -syede manifester.

Antal sider: 64
Pris: 250 kr.
Udgivelsesdato: 1. februar 2021
Forlag: Kunsttidsskriftet Ark

Asmund Havsteen-Mikkelsen: Privacy (Wilding)

red. Asmund Havsteen-Mikkelsen & Mette Sandhoff Mansa

Dyk ned i Asmund Havsteen-Mikkelsens arkitekturfyldte malerier i kataloget, som er lavet i forlængelse af kunstnerens udstilling på Kastrupgårdsamlingen. Her udlægges Mikkelsens omfattende arbejde med begreberne privacy og genforvildning. Foruden Mikkelsens mange illustrationer af parcelhuse byder kataloget på forskertekster med perspektiver på kunsthistorien, privatlivets historiske udvikling og biodiversitet.

Antal sider: 102
Pris: 150 kr.
Udgivelsesdato: 24 april 2021
Forlag: Narayana Press

Gitte Broeng: Bagsider.

Bagsider

Gitte Broeng

En billedbog uden billeder! Sådan en har forfatteren Gitte Broeng skabt med udgivelsen Bagsider. Med udgangspunkt i bagsiderne af billeder fra Samlingen af Anonymt Fotografisk Materiale (SAFOM) har Broeng skrevet 30 tekster, der poetisk og humoristisk fremmaner de hverdagsscener, der – måske – udspiller sig på forsiden af de anonyme fotos. Bogen er en beretning om en nær fortid, hvor billeder ikke svævede oppe i skyen, men blev fremkaldt på papir.

Antal sider: 64
Pris: 250 kr.
Udgivelsesdato: 1. februar 2021
Forlag: arkhest

The Toe The Horse The Sister

Maria Zahle

I en kombination af ord og billede, forholder Maria Zahle sig gennem 25 digte, til livet som kunstner, mor, søster, datter og partner. Denne forening af de to udtryksformer, er et typisk kendetegn ved Marias kunstneriske praksis.

Antal sider: 28
Pris: 259 kr.
Udgivelsesdato: 2021
Forlag: Akerman Daly

Zven Balslev m.fl.: RADBRÆKKET #7

RADBRÆKKET #7

Zven Balslev m.fl.

Den syvende udgave af tegneserie-antologien præsenterer en række forskellige historier. Du kan bl.a. læse om drømmegrænsens lussing, behårede citroner og nye eventyr om Bobby og Buster. Bidragsyderne til denne udgave er Zven Balslev, Tue Sprogø, Mårdon Smet, Vera Bekema, Abraham Diaz og Mohamad Kraytem.

Antal sider: 44
Pris: 85 kr.
Udgivelsesdato: 26. februar 2021
Forlag: CULT PUMP

Finn Thybo Andersen, Kirsten Dufour, Kim Lykke og Katrine Skovgaard (red.): Nørrekær Biennalen 2017 – 2019 YNKB TEMA 22-23.

Nørrekær Biennalen 2017 – 2019 YNKB TEMA 22-23

Finn Thybo Andersen, Kirsten Dufour, Kim Lykke og Katrine Skovgaard (red.)

Denne dobbeltpublikation dokumenterer og fabulerer over flygtige og blivende værker skabt i forbindelse med Nørrekærbiennalen: et langsigtet nordisk kunstprojekt og en tilbagevendende kunstbegivenhed, der finder sted på og omkring LAND, en lille flad mark ved Limfjorden i Nørrekær Enge. Bogen indeholder illustrationer, samtaler, digte og eksperimenterende prosa, essays, interviews, et originalt grafisk tryk som indstik og et lydværk på flexdisk.

Antal sider: 200
Pris: 200 kr.
Udgivelsesdato: 11 juni 2021
Forlag: YNKB

Del artiklen

'Det skal du læse! Juli 2021'

Facebook