Crowdfundingkampagne skal finansiere I Am Queen Mary

Crowdfundingkampagne skal finansiere I Am Queen Mary

La Vaughn Belle og Jeannette Ehlers: I am Queen Mary Belle, København, 2018. Foto: Thorsten Altmann Krueger.

En ny crowdfundingkampagne skal hjælpe med at finansiere en permanent opførelse af Jeannette Ehlers’ og La Vaughn Belles I Am Queen Mary-statue. Kampagnen har på en uge indsamlet knap 100.000 ud af de i alt 7 mio kr., som skal bruges, for at finansiere projektet.

Siden en midlertidig version af statuen i 2018 blev afsløret på pladsen foran Vestindisk Pakhus i Toldbodgade i København, har kunstnerne arbejdet på at skaffe midler til at opstille en mere permanent version af statuen, der er rejst som et monument over den dansk/vestindiske kolonihistorie, modstanden imod kolonistyret og mere specifikt Mary Thomas, eller Queen Mary (ca. 1848–1905), der was en ledende skikkelse i Fireburn-oprøret (Den store Ildebrand) på St. Croix i 1878.

Læs interview med Jeanette Ehlers om I Am Queen Mary

Det er planen at statuen skal opføres i to versioner – én foran Vestindisk Pakhus i København, og én på US Virgin Islands (de tidligere Dansk Vestindiske Øer), hvor oprøret fandt sted. De midlertidige statue, der er skabt i skumplast, blev beskadiget under en uvejr tidligere på året, og er derfor nedtaget fra pladsen. De danske myndigheder gav i 2020 endelig tilladelse til en permanent opstilling af statuen i København, og crowdfundingkampagnen skal derfor finansiere en mere permanent erstatning.

Læs nyhed: I Am Queen Mary skal fortsat minde os om kolonitiden

De danske myndigheder har allerede støttet projektet med én million kroner, men det er tanken, at resten af projektet skal finansieres som et fælles, demokratisk projekt.

Donorer har som en del af kampagnen mulighed for at erhverve sig en række belønninger. I samarbejde All Power To The People Project tilbyder kampagnen en serie af t-shirts, hættetrøjer og muleposer til støtte for I Am Queen Mary.

Læs mere om projektet og crowdfundingkampangnen her.

Kilde: Jeanette Ehlers & La Vaughn Belle

Del artiklen

'Crowdfundingkampagne skal finansiere I Am Queen Mary'

Facebook