CAMP og Trampolinhuset skal på documenta – og CAMP lukker

CAMP og Trampolinhuset skal på documenta – og CAMP lukker

ruangrupa: lumbung drawing. Foto: Iswanto Hartono.

Grundlæggere og kuratorer bag Center for Migrationspolitisk Kunst CAMP, Frederikke Hansen og Tone Olaf Nielsen, bliver en del af den kommende documenta 15 i Kassel i 2022.

Næste udgave af den toneangivende, internationale samtidskunstudstilling har det indonesiske kunstnerkollektiv ruangrupa som kunstnerisk drivkraft. ruangrupa og CAMP har netop annonceret, at Hansen og Nielsen er inviteret til at indtræde i documenta 15’s kuratorteam.

Udgangspunktet for ruangrupas udgave af documenta er begrebet lumbung, den indonesiske betegnelse for kollektivt styrede ris-lader, hvor årets høst opbevares til landsbysamfundets fælles bedste.

Udstillingen vil anvende lumbungs kerneværdier – kollektivitet, generøsitet, solidaritet, tillid, uafhængighed, bæredygtighed, gennemsigtighed og forbundethed – til at udvikle og praktisere nye kunstneriske og økonomiske modeller.

“I en tid, hvor så mange er mærket af de nuværende systemers ulighed og uretfærdighed, kan lumbung fungere som en indsats (sammen med så mange andre) for at vise, at tingene kan gøres anderledes”, udtaler ruangrupa. Det er i dette værdisæt, at det kuratoriske team har set det match med Trampolinhuset og CAMPs arbejde, som har dannet baggrund for invitationen.

Læs mere på documentas hjemmeside her

Mens Hansen har takket ja til opgaven og har været i gang i kuratorteamet siden efteråret 2019, har Nielsen valgt at blive som programdirektør i flygtningemedborgerhuset Trampolinhuset. Her er hun til gengæld blevet kuratorisk tovholder for den gruppe af Trampolinhus-repræsentanter, som er blevet inviteret til at indgå i en international lumbung i documenta 15-regi.

Sammen med otte andre kollektivt organiserede projekter med rødder i kunst skal Trampolinhuset i løbet af de næste tre år udvikle alternative måder at organisere sig på og dele materielle og ikke-materielle resourcer baseret på lumbungs solidaritets- og kollektivitetsværdier.

Efter syv års virke stopper CAMP derfor i september sine udstillingsaktiviteter i Trampolinhuset og lukker. Lokalerne overtages af Trampolinhusets børneklub for flygtninge- og asylbørn.

Kilde: CAMP

Del artiklen

'CAMP og Trampolinhuset skal på documenta – og CAMP lukker'

Facebook