Art Weekend Aarhus Guide: Kunst i det offentlige rum

Art Weekend Aarhus Guide: Kunst i det offentlige rum

Lyngsø-Light: Light Field, 2019. Pressefoto.


Art Weekend Aarhus foregår 4-6 okt og handler blandt andet om at skabe møder imellem kunst og mennesker. Her er et udpluk af de mange spændende arrangementer og udstillinger, der møder publikum i byrummet.

Aarhus Å
Lyngsø-Light: Light Field  4-6 okt
Light Field er en lysmark bestående af 365 transparente vandflasker i Aarhus Å, som svajer med strøm og tidevand. Hver flaske indeholder lysdiode, som gør at værket også er synligt om aftenen og om natten. Værket sætter fokus på mængden af affald, der havner i vores vandmiljø og kaster nyt lys på Aarhus Å – byens nerve siden dens opståen.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-18

Godsbanen/Det Jyske Kunstakademi/Aarhus byrum
Elever fra Det Jyske Kunstakademi udstiller  4-6 okt
Denne udstilling af de studerende fra Det Jyske Kunstakademi er en samling af forskellige praksisser, som kulminerer i en udstrækning på tværs af Aarhus by. På udstillingen kan man møde forskellige syn på “institutionen” som et generelt fænomen. De studerende afspejler, hvad der foregår i samfundet, og ikke mindst hvad det vil sige at uddanne sig.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-20

Skt. Clemens Bro
Astrid Gjesing: Af vand er du kommet  4 okt 2019
Astrid Gjesing har med Af vand er du kommet skabt et stedsspecifikt digt i neon under Skt. Clemens Bro. Med dets offentlige placering går værket i direkte dialog med beskueren. Det stedsspecifikke værk arbejder relationelt, når dets udtryk og udsagn bliver underlagt omgivelserne og beskuerens dialog med digtet.
Fernisering fredag 4 okt kl. 18.30

Aarhus Byrum
Byrumsudstilling: You Are in My Veins  4 okt–17 nov
Udstillingen folder sig ind i Aarhus som en intim, anti-monumental tilstedeværelse, der hengiver sig til sindstilstande og affekt. Den har det musiske og musikkens flygtighed, intensitet og patos som formmæssig inspiration.
Fernisering 4 okt kl. 18-20

Riis Skov
Performance Walk: Christine Laquet  4 okt kl. 16-18
I forbindelse med Art Weekend Aarhus og udstillingen 2019, OK på Spanien 19C tilbyder Laquet en kollektiv forestillingsvandring for at fejre Aarhus-meteorittens 68 år på jorden. Det sker med afgang fra Spanien 19C til skoven i Risskov, hvor den landede. Til denne performance har Laquet blandt andre inviteret astronom Ole J. Knudsen til at deltage.

Hjemme igen m.fl.
Hemsley/Dyhr: Sætte på plads  4-6 okt
Sætte på plads udspiller sig i tre butiksvinduer og et privat køkkenvindue, der rummer udstillingsstedet Hjemme igen. De tre butikker er drevet af kvinder fra Danmark, Iran og Vietnam. Alle fire steder har referencer til kvindeliv igennem århundreder. Hemsley/Dyhr undersøger disse kvindereferencer igennem håndarbejde og personlige erindringer. De indtager og lader sig inspirere af de fire forskellige steder med deres domestisk inspirerede installationer.
Fernisering fredag 4 okt kl. 15.30-17

Guidede kunstture
Lørdag 11-13 og 15-17, søndag 13-15
Art Weekend Aarhus inviterer på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv, lige fra de unge talenter til de etablerede kunstnere. Kunstturene guides af en fagligt kyndig omviser, som har stor viden om kunstnerne og den aarhusianske kunstscene.


Del artiklen

'Art Weekend Aarhus Guide: Kunst i det offentlige rum'

Facebook