Alexander Tovborgs Treenighed

Alexander Tovborgs Treenighed

Triptykon (Blå #1) 2011 (udsnit), Akryl, lak, collage og bladguld på lærred, 220 x 250 cm .Foto: Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen, Denmark.

Billedserie

Tre

27 feb 2011 3 apr 2011

Alexander Tovborg

Museet for Religiøs Kunst
Se kort og tider

Alexander Tovborg udstiller kunstværker på Museet for Religiøs Kunst, der udforsker begreberne religiøsitet og tro.

Titlen på udstillingen er TRE og henfører til tretallets betydning i den kristne tro. For eksempel Treenigheden personificeret i Faderen, Sønnen og Helligånden og den tredelte altertavle.

I udstillingsnavnet refererer Alexander Tovborg også til det, han kalder ”den arketypiske Treenighed”. Det er i hans værker legemliggjort i skikkelse af ”Skaberen”, ”Formidleren” og ”Moralen”.

Alexander Tovborgs kunstværker bevæger sig altså ud over den vestlige religion og kulturforståelse.

Udstillingen bygger på en forståelse af religion som en klump ler, der er blevet kastet ud til hele verden, og som gennem tiderne er blevet formet på adskillige måder af forskellige folkeslag og kulturer.  

I flere af værkerne bruger han symboler og delelementer fra forskellige trosretninger. En sampling af disse forskellige religioner understreger, at vi lever i en global verden.

SE BILLEDSERIE FRA ALEXANDER TOVBORS UDSTILLING TRE – KLIK HER.

 

Læs anmeldelse af Alexander Tovborgs udstilling i Galleri Nikolaj Walner. Klik her.

Alexander Tovborg er færdiguddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi og er desuden uddannet fra Staatliche Akademie der Bildenden Künste i Karlsruhe.

Han bor og arbejder i København og har bl.a. udstillet i Kunsthal Charlottenborg, Herning Kunstmuseum, og i september 2010 har han haft sin første store soloudstilling "New Eternity" hos Galleri Nicolai Wallner.

Læs mere om udstillingen TRE her.

Billedserie

Tre

27 feb 2011 3 apr 2011

Alexander Tovborg

Museet for Religiøs Kunst
Se kort og tider

Del artiklen

'Alexander Tovborgs Treenighed'

Facebook