Aalborg får nyt kunstnerdrevet udstillingssted

Aalborg får nyt kunstnerdrevet udstillingssted

Det gamle købmandslokale, som nu huser udstillingsstedet XM3. Pressefoto.

XM3 – rum for samtidskunst er navnet på det nye udstillingssted, der åbner i et tidligere købmandslokale i Aalborg Øst. XM3 er grundlagt af billedkunstner Mikael Madsen, som tidligere har været medstifter af bl.a 77M3 – rum for samtidskunst i Århus.


Det er udstillingsstedets ambition at fokusere på både lokale samtidskunstnere og samtidig være i dialog med kunstscenen udefra i et tæt samarbejde med nærområdet. Målet er at bidrage med nytænkende og eksperimenterende samtidskunst indenfor alle medier.

XM3 åbner med udstillingen The Big Crash af den tyske kunstner Malte Steiner, der arbejder med byudviklings og hvad han kalder gentrificeringens rovdrift i større europæiske byer, som eksempelvis i den tyske hovedstad Berlins bolig-boom (og fald), som Steiner selv har været øjenvidne til da han boede i byen.

Udstillingen bygger på en ide om et tværkunstnerisk Gesamtkunstwerk, der tog sin begyndelse tilbage startede i starten af 2019. I forbindelse med The Big Crash vil man kunne opleve en udstilling, der antager mange forskellige former, såsom maleri, elektronisk kunst, lyd og musik, netkunst, Virtual Reality, skulptur og installationskunst.

Læs mere om XM3 på udstillingsstedets hjemmeside her.

Kilde: XM3

Malthe Steiner: The Big Crash
1 - 28 aug

XM3
Sallingsundvej 33A, Aalborg Øst

Del artiklen

'Aalborg får nyt kunstnerdrevet udstillingssted'

Facebook